Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. januar 2019.

Kraj januara i početak februara u pozorištu u Kraljevu obeležiće dve predstave: jedna koja pokazuje savremenost dela Branislava Nušića, vrhunskog poznavaoca srpske naravi i druga o Velikom čarobnjaku iz Oza koji, čini se, i nije tako veliki

„Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića osnov je  predstave, koja na repertoaru Kraljevačkog pozorišta nosi naslov OŽALOŠĆENA FAMILIJA. Reditelj Miodrag Dinulović, adaptirao je i na scenu postavio svoje viđenje poznate komedije. Pisac koji je bio vrhunski poznavalac srpske naravi i dalje na sceni deluje sveže i savremeno, možda zbog toga što su se vremena promenila, a ljudi nisu. 

Kostime za ovu predstavu dizajnirali su Stefan Savković i  Katarina Bogdanović,  autor scenografske ideje je Ardaš Tavukčijan, muzički aranžman potpisuje  Rade Kuburović, a  dizajn maske Dragoljub Jeremić.

U predstavi igraju: Predrag Pavlović, Svetlana Milenković, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović, Biljana Kostantinović, Biljana Talić, Nikola Voštinić, Veroljub Andrijanić,Strahinja Bičanin, Stefan Milikić, Dragana Đurđević, Dušan Jović k.g. i Mile Cvojivić

Predstava je na repertoaru u četvrtak  31. januara  u 20 časova.. Ulaznica za ovu predstavu košta 250 dinara.

Čarobnjak iz Oza, omiljena predstave najmlađe pozorišne publike, na repertoaru  Kraljevačkog pozorišta je u subotu 2. februara u 12 časova. Po delu Frenka Bauma, predstavu je adaptirao i režirao Miodrag Dinulović.

Neobična družina koju čine Doroti, njen pas Toto, strašilo, Limeni Drvoseča i plašljivi lav, pokušava da Doroti vrati kući, nakon što je tornado bacio u zemlju Oz. Za pomoć se obraćaju Velikom čarobnjaku iz Oza, za kojeg se ispostavlja da i nije tako veliki.

U predstavi igraju Kristina Jevtović, Stefan Milikić, Svetlana Milenković, Vladimir Jovanović, Dragan Marinković ( k.g.) Predrag Pavlović, Zoran Cerovina, Biljana Talić, Gorica Dinulović i Mile Cvijović.

Ulaznica za ovu predstavu u subotu 2. februara u 12 časova košta 200 dinara.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments