Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. februar 2019.

Dva kulturno-umetnička društva iz Kraljeva predstavljaće Srbiju na festivalu „Iza sedam gora“ u Čikagu, a "Karanovčani" će svoju turneju nastaviti i u Nju Džersiju i Njujorku

Srpski folklor – i preko okeana, a promoteri tradicije i ambasadori srpske kulture su članovi dva kraljevačka kulturno – umetnička drštva „Karanovca „ i Abraševića“. Oni će u Čikagu biti gosti prijatelja iz ansambla „Kolo“.

- Iz „Abraševića“ su na turneju otišli članovi prvog ansambla, orkestra i ženske pevačke grupe. Pratite nas naredne dve nedelje – poručio je Uroš Baltić, upravnik „Abraševića“.

Iz Karanovca na put su krenuli igrači izvođačkog ansambla.

- Čikago, Nju Džersi i Njujork su gradovi koje će Karanovčani osvojiti svojom igrom i kulturom, a predstavićemo se sa nematerijalnom baštinom srpskog naroda – kaže Marko Ljubojević, direktor i umetnički rukovodilaca FA „Karanovac“.

U Čikagu se održava srpski festival 16. februara, a Karanovčani će nastupiti i u Nju Džersiju i Njujorku 23. i 24. februara.

- Sigurno će biti prilike i da se malo uživa i da se centar sveta, kao što je Njujork obiđe i obeleži fotografijama pored Kipa slobode, Empire State Buildinga, Menhetna – ponosno ističe Ljubojević.

Želimo im divan provod i sjajne uspomene!.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments