Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. februar 2019.

Na slikama koje je na prvoj samostalnoj izložbi u rodnom Kraljevu izložio Dimitrije Džimi Danilović, kao sveci su prikazani likovi iz video-igara, crtanih filmova, sveta muzike, političari, ali radovi ne predstavljaju bogohuljenje, kaže autor

Pred brojnim posetiocima, sinoć je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba slika našeg sugrađanina Dimitrija Danilovića. Ovo je njegova prva samostalna izložba u rodnom gradu.

Izložbu su otvorili Jelena Krunić – Slavković i Slobodan Marinković, Dimitrijev mentor.

Marinković je istakao da je odmah prepoznao Dimitrijev talenat i podržao celokupnu ideju za nastanak ove izložbe.

Na slikama su likovi iz video igara, crtanih filmova, sveta muzike... Autor izložbe kaže da je hteo da ih prikaže kao svece, jer oni predstavljaju pop ikone za generaciju kojoj sam pripada. Prvo je naslikao Donalda Trampa uz humorističan pristup, što je izazvalo pozitivne reakcije, pa je odlučio da nastavi u istom smeru. Iako su likovi predstavljeni kao sveci, autor ističe da radove nikako ne bi trebalo shvatiti kao bogohuljenje.

„Radove za izložbu sam počeo da radim iz šale, jer do sada to niko nije radio na ovakav način. Rađeno je nešto slično u fotošopu, ali nije bilo slikarskog pristupa. Ja sam želeo humor da predstavim na ozbiljan način“, rekao je Dimitrije.

Izložba će biti otvorena do 26. februara.

izvor: KC "Ribnica" Kraljevo

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments