Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. februar 2019.

Slučajan susret sa Zoranom Kesićem, novinarom i autorom humorističkih emisija u jednom tržnom centru u srcu Čikaga, folkloraši „Karanovca“ iskoristili su da pokažu kako srce Srbije kuca svuda gde ima naših ljudi i koliko uživaju na turneji

- Već nekoliko dana smo u akciji, trudimo se da što više obiđemo ovu, za nas „drugu planetu“. Bili smo na Vilis kuli i uživali u pogledu na Čikago sa 103. sprata – kaže   kaže u svom kratkom raportu iz Čikaga Marko Ljubojević, direktor i umetnički rukovodilac FA „Karanovac“.

Willis tauer je najviši oblakoder savezne američke države Ilinois, sagrađen u Čikagu. On je i najviša zgradu Sjedinjenih Američkih Država koja je tu poziciju preuzela od nekadašnjeg Svetskog trgovinskog centra srušenog u terorističkom napadu u Njujorku septembra 2001. Zgrada je visoka: 443 metra, ima 110 spratova, a staklena „terasa“ sa koje, kada je vreme lepo, puca pogled na četiri države – nad „ponorom“ je u dužini od četiri metra.

- Prisustvovali smo NBA utakmici u United centru Čikago Bulsa, uživali u prelepim građevinama na obali Mičigen jezera. Samo osećaj stajati u Milenijum parku kraj glavnih obeležja Čikaga je neverovatan. Naravno da u pauzama imamo vremena i za probe i spremamo se za srpski festival u subotu 16. februara u Novoj Gračanici – dodaje  Ljubojević, koji je našoj redakciji poslao i jedan snimak.

Je l’ snimaš?“, pita voditelj, novinar i autor popularne emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ devojku koja telefonom u jednom tržnom centru u Čikagu pokušava da zabeleži susret poznatog TV lica i mladića iz kraljevačkog folklornog anambla „Karanovac“, koji su od prošlog vikenda, zajedno sa članovima kraljevačkog „Abrašević“, gosti ansambla „Kolo“ u Čikagu (Ilionois).

- Priđi, da se obratim – nastavlja Kesić kada dobije potvrdan odgovor i nastavlja – već u prvim satima našeg boravka u Čikagu, a sleteli smo pre dva sata, sreli smo se u ovom tržnom centru – kaže Kesić, tražeći od folkloraša da se predstave ponaosob.

U svom šaljivom maniru, Kesić nastavlja kako „našeg čoveka uvek sretneš“:

- Mislio sam, nadao sam se, dolazimo u Ameriku, nećemo viđati Srbe neko vreme. Jeste li morali baš da budete ovde? – pita Kesić, a kada dobije potvrdu da se sreo sa srpskim folklorašima, kaže kako će to svi zajedno i da pokažu.

Dok su prisutni tražili ko ima melodiju srpskog kola u telefonu, zviždućući popularnu "dvojku", nasred tržnog centra, Kraljevčani i Zoran Kesić su kolo i zaigrali. Svima želimo da uživaju u Americi i da zauvek pamte ovu turneju.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments