Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. februar 2019.

Četvorica "Amerikanaca", nekada igrača kraljevačkog „Abraševića“, odigraće sa članovima svog starog KUD-a barem po jednu koreografiju na predstojećem festivalu u Čikagu i to je najlepši deo turneje, kažu u „Abraševiću“

U velikoj sali kod manastira Nova Gračanica u Čikagu u subotu 16. februara biće održan festival „Iza sedam gora“ na kojem Kraljevo predstavljaju KUD „Abrašević“ i FA „Karanovac“.

- Članovi kraljevačkog KUD „Abrašević“ gosti su folklorne grupe „Kolo“, koju u Čikagu vode naši bivši članovi  – Mladen i Marko Lajić. Obilazimo Čikago, treniramo, a posle nekoliko godina sa nama u kolu su, pored Mladena i Marka, i Kraljevčani Đorđe Popović i Ljubiša Cvijetić. Veliko je zadovoljstvo imati ovakve članove na drugom kraju sveta! – kaže Uroš Baltić, v. d. upravnik kraljevačkog „Abraševića“.

Na turneju su krenula 24 člana „Abraševiča“:, igrači, orkestar i mladja ženska pevačka grupa.

- Prethodne dane smo iskoristili za obilazak grada, prisustvovali smo NBA utakmici između Cikago Bulsa i Memfisa, imali prijem kod konzula Dejana Radulovića, koji je rodom iz Kraljeva. Narednih dana nas očekuju festivalske aktivnosti, obilasci muzeja umetnosti i muzeja nauke. Jedan od naših „Amerikanaca“, Ljubiša Cvijetic došao je sa Aljaske specijalno zbog ovog festivala. Sva četvorica "Amerikanaca" će na festivalu igrati sa nama barem po jednu koreografiju i za sve nas to je najlepši deo ove turneje – otkriva Baltić, uz čuveni pozdrav „Ovo nije fotomontaža, ovo je „Abrašević“  i Čikagu“.

„Ne među koricama svih knjiga sveta, već među stranicama pasoša, najlepše priče se kriju“, kaže nepoznati autor, pa im i mi želimo slaganje puno novih, lepih uspomena među tim koricama.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments