Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. februar 2019.

Svoj koncert u Galeriji kraljevačkog Narodnog muzeja izvešče mr Dragan Jovanović, Nišlija sa brojnim nagradama na međunarodnim, saveznim i regionalnim takmičenjima, u kategoriji klavir solo i sa raznim kamernim sastavima

U Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo koncert u četvrtak, 21. februara u 18.00, svoj koncert na klaviru prirediće mr Dragan Jovanović, vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu. 

Ulaz je slobodan.

Dragan Jovanović rođen je 1981. godine u Nišu. Studije klavira završio je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Dragoslava Aćimovića a magistarske studije u klasi prof. Zorana Jančića.

Od samog početka svog školovanja pokazivao je veliko interesovanje i pijanistički talenat, učestvovao i osvojio više značajnih nagrada na međunarodnim, saveznim i regionalnim takmičenjima, kako u kategoriji klavir solo tako i sa raznim kamernim sastavima.

U vreme studija započinje saradnju sa Niškim simfonijskim orkestrom i Niškim akademskim horom, postaje član kamernog sastava „Trio Gracioso“(dva glasa i klavir) kao i član klavirskog tria „Constantinus“. Od oktobra 2007. godine, Dragan Jovanović je angažovan na Fakultetu umetnosti u Nišu, iz predmeta Klavir-uporedni predmet i trenutno je u zvanju vanredni profesor na istom predmetu. Pored uspešne umetničke delatnosti Dragan Jovanović ima i zapaženu pedagošku delatnost i dobitnik je brojnih diploma za ostvarene pedagoške rezultate na Međunarodnim takmičenjima studenata komplemetarnog klavira.

PROGRAM:

D. Despić: Vinjete op. 43a

1) Fanfara

2) Alla marcia

3) Con brio

4) Capriccio

5) La valse

6) Caccia

7) Giuoco

8) Duo pastorale

9) Furioso

10) Scherzino

D. Despić: Nokturno op. 5

B. Bartok: – 15 Mađarskih seljačkih pesama

– 6 Rumunskih pesama

– Alegro Barbar

D. Kabalevski: Prelid op. 38 br

 A. Hačaturian: Tokata op.24

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments