Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. mart 2019.

Takmičenje namenjeno deci od četiri do 14 godina biće održano 3. aprila u Kraljevačkom pozorištu, a decu koja žele da učestvuju roditelji treba da prijave za audiciju koja će biti 16. marta (postoji mogućnost i online prijave)

Muzičko-edukativna radionica “Uvertira“ organizuje Treći muzički festival dečje pesme „Uvertira”.

- S obzirom da postaje tradicija da se tokom proleća družimo na finalnom koncertu festivala, verujemo da će i ove godine festival “Uvertira” okupiti veliki broj dece sa teritorije Kraljeva, Trstenika, Vrnjačke Banje i okoline – kaže Radmila Murganić, direktorka „Uvertire“. 

Festival su, dodaje ona, prethodnih godina podržale i brojne privatne i državne firme koje su u festivalu videle i prepoznale ideju prezentovanja pravih muzičkih vrednosti i izgradnje zdravog muzičkog ukusa kod dece i mladih.

Ideja za nastanak festivala potekla je od procene da su deca prezasićena raznom i uglavnom nekvalitetnom muzikom sa neprimerenim tekstovima, nekvalitetnim pevanjem i nepristojnim scenskim nastupima.

Festival je namenjen deci od četiri do 14 godina. Ovogodišnji festival donosi jednu novinu, a to je da će se deca takmičiti individualno i grupno u okviru četiri kategorije kako bi na najbolji mogući način iskazala svoj talenat i pokazala muzički potencijal. Kategorije su:

- deca uzrasta od četiri godina do I razreda osnovne škole

- deca uzrasta od I do IV razreda osnovne škole

- deca uzrasta od V do VIII razreda osnovne škole

- mali vokalni sastavi ( duet, tercet, kvartet )

Propozicije za festival podrazumevaju da se na audiciji izvode dve pesme a capella (bez instrumentalne pratnje). U finalu će se takmičiti najbolji, koji će biti odabrani od strane stručnog žirija na audiciji.  Finale festivala  “Uvertira” će biti održano 3. aprila u Kraljevačkom pozorištu. Učesnici- finalisti pevaće zadatu kompoziciju koju će izabrati stručni tim u skladu sa vokalnim mogućnostima dece. Zadate kompozicije će finalisti pripremati sa stručnim timom. Pripreme za finale podrazumevaju pevačke probe, rad na scenskom nastupu, probe sa instrumentalnom pratnjom ili matricom, kao i rad na samopouzdanju pevača kako bi što bolje izveli svoje kompozicije, ostavili pozitivan utisak na žiri i publiku i iskazali svoj talenat. Finalistima i pobednicima po kategorijama biće obezbeđene nagrade!

AUDICIJA će biti održana 16. marta u prostorijama “Uvertire“ od 11.00, Ulica Cara Lazara 21 u Kraljevu. Prijave možete uzeti i/ili  predati lično u radionici „Uvertira“ svakog ponedeljka, utorka i srede od 16h-20h, Postoji mogućnost i online prijave na FB https://www.facebook.com/muzickoedukativnaradionica.uvertira/. Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju  pozivom na broj telefona 060/ 666 33 01 ili putem e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments