Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. mart 2019.

Uglednu pesničku nagradu književne manifestacije Antićevi dani“, koja će biti održana od 13 do 15. marta u Novom Sadu, kraljevački pesnik dobio je za zbirku pesama Radno vreme raja

Pesnik Dejan Aleksić dobitnik je ugledne pesničke nagrade Miroslav Antić za 2018. godinu, saopštio je žiri (Mina Đurić, Nenad Šaponja, Miroslav Radonjić) književne manifestacije Antićevi dani koja će biti održana od 13 do 15. marta u Novom Sadu. Jednoglasnom odlukom žirija ovom nagradom ovenčana je, zapravo, Aleksića zbirka pesama Radno vreme raja, u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

- Aleksić koji je zapaženi pesnik za decu, u izvesnom smislu nastavlja dijalog sa pesničkim opusom Miroslava Antića. Aleksić je pesnik, dramski pisac i književni stvaralac za decu čija je poezija već uveliko prepoznata na mapi savremenog srpskog pesništva. Svedenost Aleksićeve lirike duboko se opire pripadnosti našoj sveopštoj kulturi kašnjenja – naglašava Miroslav Radonjić, član žirija i Odbora manifestacije Antićevi dani.

Dejan Aleksić (1972) pesnik je, dramski pisac i stvaralac literature za najmlađe čitaoce. Dobitnik je nagrada: Zmajeve, Meša Selimović, Branko Miljković, Risto Ratković, Prosvetine, Brankove, Matićevog šala, nagrada iz fondova Branko Ćopić i Borislav Pekić... Za bogato delo iz oblasti dečje književnosti mnogostruko je nagrađivan. Objavio je i knjiga drama.

Aleksić je urednik izdavačke delatnosti Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani iz Kraljeva.

           M. Milišić

           foto: Ivan Spasojević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments