Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. mart 2019.

U subotu 30.marta u velikoj sali Doma kulture „Studenica" u Ušću biće održan Peti susret veterana foklora, čiji su cilj bogaćenje kulturnih sadržaja u Ušću, čuvanje kulturne baštine, ali i druženje i saradnja kulturno-umetničkih društava

Ušće, varošica na Ibru biće domaćin značajne kulturne manifestacije  u subotu 30.marta u 18 sati u velikoj sali Doma kulture „Studenica".Peti put, u organizaciji Doma kulture "Studenica" i Kulturnog umetničkog društva „Studenica“ iz Ušća održaće se smotra veterana foklora "Ušće 2019"  Ušćanskoj publici pokloniće se sledeća kulturno umetnička društva:

- ANI "Jovan Dučić" Trebinje

- KUD "Abrašević" Kraljevo

- KUD "Milomir Glavčić" Jošanička Banja

- KUD "Jelek" Podunavci

- FA "Sveti Nikola" Tarstenik

- KUD "Rudar" Baljevac

- KUD "Riznica" Kraljevo

- KUD "Karanovac" Kraljevo

- KUD "Žiča" Žiča

- KUD "Župa" Aleksandrovac

- KUD "Stambol" Novi Pazar

- KUD "Studenica" Ušća 

Cilj organizovanja ovakvih susreta je bogaćenje kulturnih sadržaja u Ušću, čuvanje kulturne baštine, kao i druženje i saradnja kulturno-umetničkih društava.

Organizatori najavljuju veliki folklorni spektakl u kome će uživati svi. Za publiku, ljubitelje folklora, uživanje za sva čula.

- Srpski folklor, kroz koji se čuvaju naša kulture i tradicija, mora opstati, mora se negovati i mora trajati, jer, uz dužno poštovanje sve popularnijih modernih i latino plesova, disko i šou densa i ostalih stvari koje nam se kroz zapadnjačku kulturu nameću, ipak ćete svuda u svetu Srbiju prepoznati po opanku, pregači, jeleku i tkanici. Ova Smotra uveliko doprinosi našoj borbi, kao i borbi naših poštovalaca i prijatelja da se naše nacionalno blago ne zaboravi – poručuju organizatori.

" NEKA VAM CEO ŽIVOT BUDE IGRA I PESMA "

Gosti iz Trebinja tokom trodnevnog boravka u Ušću obići će manastire Studenicu i Žiču, i posetiće planinu Kopaonik.

Prvi put, na koncertu će se predstaviti ženski hor Stambol iz Novog Pazara, kao plod saradnje Ušća i ovog grada na sportskom i kulturnom polju...

Ulaz za sve posetioce i ljubitelje foklora i narodnih običaja je besplatan.

Foto: Mirka Stojanović

Izvor: Dom kulture "Studenica" Ušće

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Miki

    Gost - Miki

    Veteran je izraz koji potiče od latinske riječi vetus (star) i u najširem smislu označava ličnost koja je dugo vremena obavljala nekakav posao, obično težak, komplikovan  ili opasan, te zahvaljujući tome stekla određenu vjštinu, status ili poštovanje među pripadnicima svoje struke.
    Termin je namenjen profesionalcima a ne ostarelim zabavljačima!
    • Ime: Miki