Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

28. mart 2019.

U subotu 30. marta u Kraljevačkom pozorištu biće izvedena predstava „PLAY ANDRIĆ...“, a dva dana kasnije stand up komičar Aleksandar Perišić ugostiće ekipu koja je u nepromenjenom sastavu igrala „Rogonju“ punih 20 godina!

„PLAY ANDRIĆ ili ljudi o kojima ne može mnogo kazati“

Na osnovi pripovedaka i inserata iz romana  Travnička hronika, rediteljka Mia Knežević upustila se u avanturu da dela nobelovca Andirća, prevede na jezik pozorišta, a da mu pritom ne oduzme ništa od bogatstva jezika, od reči i naracije.

Na osnovu redakcije publike mlada rediteljka je u tome uspela.

 Ansambl koji čine Predrag Pavlović, Kristina Jevtović, Zoran Cerovina, Gorica Dinuloivić, Dušan Vukašinović k.g., Biljana Talić, Uglješa Spasojević k.g., Svetlana Milenković i perkusionista Mihajlo Jerotijević uspeo je da izatka predstavu koja je, čini  se, kvalitativni iskorak u ovdašnjem teatru. Ovu tvrdnju potkrepljuje i nagrada krititike Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić kao i poziv da se u okviru obeležavanja 125 godina od rođenja Ive Andrića ova predstava izvede na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Predstava traje 120 minuta, nema pauzu, a na repertoaru Kraljevačkog pozorišta je u subotu 30. marta u 20 časova. U mesecu popusta, ulaznica za ovu predstavu košta 150 dinara.

„ROGONJA“ - POSLEDNJI PUT

U ponedeljak 1. aprila, u 20 časova, na svetski Dan šale, Kraljevačko pozorište u istoriju šalje svoju najdugovečniju predstavu „ROGONJA“. Stand up komičar Aleksandar Perišić deo je ekišpe koja je u nepromenjenom sastavu igrala ovu predstavu punih 20 godina. Njegovi gosti su glumci i kolege koju su učestvovali u stvaranju ove predstave. Publici će se poslednji put u likovima iz Rucanteove komedije pokloniti Veroljub Andrijanić Ješo, Gorica Dinulović, Predrag Pavlović, Vukman Rakočević i Aleksandar Perišić.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici pozorišta. Da kraljevačka pozorišna publika ne bi ostala u zabludi, ove večeri neće biti izvedena predstava, veće će se publici samo pokloniti njeni akteri, a Aleksandar Perišić će izvesti svoj STAND UP program.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments