Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. april 2019.

Poznati srpski glumac Nebojša Dugalić, koji uvek ističe da su njegova Žiča i Kraljevo, mesta iz kojih nikada neće otići, gde god da ga zemaljski putevi budu vodili, biće gost serijala „Knjiga u centru“ koji organizuje Kulturni centar Ribnica

Postoji mudrost koja nas uči da knjige treba da biramo kao što biramo prijatelje. U sredu 17. aprila u 19:00 časova u svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu, gost serijala „Knjiga u centru“ koji organizuje Kulturni centar Ribnica biće poznati glumac Nebojša Dugalić, koji će govoriti, o književnim delima koje su presudno uticale na njegov životni put. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Nebojša Dugalić je rođen 1970. godine u Kraljevu. Diplomirao je na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Igrao je na scenama Narodnog pozorišta, Ateljea 212, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Madlenijanuma, Beogradskog dramskog pozorišta...Prve glumačke korake, kao gimnazijalac, pružio je na daskama Kraljevačkog pozorišta. Dobitnik je najuglednijih glumačkih nagrada u Srbiji i Rusiji. Režirao je drame Čehova, Mrožeka, Bore Stankovića, Ljubomira Simovića...Bavi se i profesorskim radom. Dugalić je i uspešan porodični čovek: oženjen je i otac je petoro dece.

Nebojša Dugalić je 2015. dobio i najveće priznanje grada na Ibru – Oktobarsku nagradu grada Kraljeva

Zahvaljući se na priznanju, Dugalić je tada rekao da, iako je formalno pravno nastanjen u Beogradu, u sebi nosi nešto što uvek ostaje izvan bilo kog zavedenog dokumenta, jer je „čovek nastanjen jedino tamo odakle ne može nikada da ode“.

On je tada podsetio da je odrastao pored Žiče koja ga je, kako je rekao, uvek podsećala na to da je jedina istinska domovina svakog čoveka ona nebeska.

„Mesto odakle nikada nisam uspeo, niti ću uspeti da odem je moj grad, moje Kraljevo i moja Žiča, jer gde god da me budu zemaljski putevi vodili, biće to samo da bi me podsećali da je moja prva i jedina odgovornost da blistam lepotom svog izvora“, poručio je Dugalić.

foto: Zoran Ljubojević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Ivana

  Gost - Ivana

  Ponosna sam na svog zemljaka. Cuvam u srcu par casova glume koje je nekada odrzao nama kraljevackim gimnazijalcima u Pozoristu. 
  • Ime: Ivana
 • Gost - macak

  Gost - macak

  Covek za primer! Svaka cast!
  • Ime: macak