Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. maj 2019.

Balalajke, harmonike, udaraljke, ksilofon, gitare – orkestar talentovanih tinejdžera iz Dečje škole umetnosti u gradu Tutaevu, koji pripada Jaroslavskoj oblasti u Rusiji, priredili su sinoć nezaboravno koncertno veče u Kraljevačkom pozorištu

Članovi orkestra Dečje škole umetnosti iz grada Tutaeva, u Jaroslavskoj oblasti u Rusiji, sa rukovodstvom škole, još sutra su u trodnevnoj poseti Kraljevu. Oni su u grad na Ibru stigli zahvaljujući Nataliji Vladimirovnoj Šatiljinoj, direktorki predstavništva čuvene jaroslavske fabrike za izlivanje crkvenih zvona „Nikolaj Šuvalov“, velikom donatoru, humanisti i posredniku u uspostavljanju bratskih i partnerskih odnosa ruskih i srpskih gradova odnosno udruženja vojnih veterana, univerziteta, organizatora gostovanja horova, poseta visokih delegacija.

Mladi ruski umetnici koncert u Kraljevačkom pozorištu sinoć su počeli izvođenjem srpske i ruske himne, a nastavili ruskim i srpskim pesmama na tradicionalnim ruskim instrumentima. 

Pogledajte deo koncerta 

Ovaj orkestar pobednik je brojnih opštinskih, državnih i međunarodnih takmičenja, a njegovi članovi održavaju koncerte po celoj Rusiji, ali i u Francuskoj, Nemačkoj, Bugarskoj, Poljskoj i, naravno, Srbiji, u kojoj borave četvrti put.

Učenici Dečje škole umetnosti iz Tutaeva danas su posetili i Dečje odmaralište „Goč“ na istoimenoj planini, gde su za učenike koji su u školi u prirodi na Goču, iz cele Srbije, takođe održali koncert.

Pogledajte kako dečji ruski narodni orkesta izvodi srpske melodije

Sutra će gosti iz Tutaeva obići Manastir Studenicu i posetiti varošicu Ušće, gde će, zajedno sa dečjim ansamblom KUD „Studenica”, održati koncert u Domu kulture „Studenica“, sa početkom u 17.00 časova.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je na prijemu ruske delegacije izrazio nadu da će saradnja sa ovim gradom iz bratske pravoslavne Rusije biti nastavljena i da će biti osnov za bolje odnose sa predstavnicima Ruske Federacije, a Natalija Šatiljina se zahvalila na podršci Ambasade Rusije u ovom projektu i takođe izrazila zadovoljstvo što građani Kraljeva imaju priliku da uživaju u nastupu dečjeg hora na čijem repertoaru su dela ruskih umetnika, ali i poznate srpske melodije, koje su ruski mladi umetnici uvežbali u čast dolaska u Srbiju.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments