Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. maj 2019.

Sa atraktivne izložbe Prirodnjačkog muzeja u Beogradu „Kafa uzbudljiva priča o dobrom ukusu“, koja je bila okosnica Evropske noći muzeja u Kraljevu, donosimo vam delič atmosfere, a izložbu možete pogledati do 14. juna

Izložba „Kafa, uzbudljiva priča o dobrom ukusu” Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, autora Aleksandre Savić, bila je okosnica i Evropske noći muzeja čiji program nosi naziv „Dođi u muzej, na kafu“, u kojoj su pored Narodnog muzeja Kraljevo učestvovala i dva kraljevačka kafea „Kafeterija“ i „Coffee Pub“.

„Kafeterija“ Radoslava Plešinca pružila je posetiocima mogućnost da degustiraju različite vrste kafa sa čuvenih svetskih destinacija: sa plantaža iz Etiopije, Brazila i dve plantaže iz El Salvadora. Plešinac, vrstan poznavalac kafe i njenog puta od plantaže do šoljice, uputio je publiku u to šta sve utiče na ukus kafe, povezujući izložbu sa degustacijom. „Kafeterija“ je pripremala kafu na ručnim aparatima za filter kafu i bila je sveže samlevena za ovu priliku, kako bi posetioci mogli da degustiraju različite vrste i osete značajnu razliku među njima.

Pogledajte samo delić atmosfere sa Noći muzeja u Kraljevu: 

Tokom večeri je prikazan film „The Coffee Man“ (Jeff Hann, Jeraff Productions, Australija, 2016.) posvećen našem sunarodniku Saši Šestiću, koji je 2015. osvojio titulu najboljeg bariste na svetu.

Tema o kafi je bila povod da se tokom Evropske noći muzeja promovišu novi muzejski suveniri, šolje za kafu sa više motiva iz muzejskih zbirki, u dizajnu Dragana Pešića.

 U toku večeri pijanista Petar Ilić, poveo je publiku na muzičko putovanje ka Brazilu, odakle dolazi najveća količina kafe koja se pije u Srbiji.

Tokom gostovanja „Kafeterije“ u Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo u Evropskoj noći muzeja, publika je pokazala veliko interesovanje za degustaciju visoko kvalitetnih vrsta kafe. Svi koji su propustili Evropsku noć muzeja, atraktivnu izložbu Prirodnjačkog muzeja u Beogradu „Kafa uzbudljiva priča o dobrom ukusu“, mogu da pogledaju do 14. juna u Galeriji kraljevačkog Narodnog muzeja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments