Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. maj 2019.

Proteklog vikenda, članovi dečjeg ansambla Srpskog kulturnog centra "Stefan Nemanja"- KUD "Železničar" iz Kraljeva, učestvovali su na velikom Međunarodnom dečjem festivalu u Riminiju (Italija)

Festival u Riminiju je revijalnog karaktera, a ove godine okupio je dečje ansamble iz Poljske, Ukrajine, Rusije, Bugarske, Grčke, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Turske i Indije.

- Dečji ansambl našeg društva, dobitnik zlatne plakete sa republičkog takmicenja 2018. godine, odličnim nastupom pobrao je simpatije mnogobrojne publike, kao i svih učesnika festivala i dobio mnogobrojne ponude za saradnju sa dečjim grupama iz pomenutih zemalja. Inace, naš dečji ansambl ove godine je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja kao jedan od najboljih dečjih ansambala – ističe Dragoljub Milosavljević, umetnički rukovodilac ovogdruštva.

On najavljuje i brojne aktivnosti koje će u narednom periodu imati ćlanovi ovog društva – najpre nastup škole za učenje narodnih igara 24. maja u Beogadu, zatim mlađeg dečjeg ansambla 15. juna u Obrenovcu, republičko takmičenje 16. juna u Valjevu i učešće omladinskog ansambla na festivalu u Sarajevu od06. do 9. juna.

Sezonu ćemo zatvoriti tradicionalnim dečjim festivalom koji organizujemo deveti put zaredom, kažu u ovom društvu, dodajući da tada očekuju oko 600 ucesnika iz raznih gradova iz zemlje i regiona, a u avgustu će članovi društva ugostiti članove Akademije za narodnu igru iz Toronta sa kojima imaju dugogodišnju saradnju.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments