Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

23. maj 2019.

U Kraljevačko pozorište stigle su dve glumačke nagrade, a jedna – specijalna za režiju Jugu Đorđeviću, koji je na ovogodišnjem „Joakimu“ pored „Sumnje“ u Kraljevu, režirao i predstavu novoosnovanog Gradskog pozorišta u Čačku

Dramskoj umetnici Biljani Kostantinović žiri je nagradu za glumačko ostvarenje dodelio za „zreo glumački postupak koji komplikovanu, višeslojnu ulogu interpretirana uzbudljiv i ubedljiv način“. Ona ističe da se nagradi jako obradovala, ali da joj se nije nadala, zato što je bilo puno kolega iz drugih pozorišta koji su, smatra ona, takođe zasluživali nagrade.

- Bilo je, zaista glumačkih bravura, zato što je selekcija bila dobra i hrabra, a ja sam posebno uzbuđena, zato što je ovo moja prva nagrada „Joakim Vujić“ i što sam je dobila na festivalu čiji je domaćin moje pozorište – istakla je kraljevačka glumica.

Najdraže joj je, ističe, što je još jedna glumačka nagrada pripala mladoj glumici Svetlani Milenković:

- Ona je kao osnovac počela kod mene u školi glume pre 20-ak godina. Kasnije je završila Akademiju i imam čast da mi devojka koju sam učila da hoda po sceni, da pre svega bude bude partnerka, sada bude velika podrška i da jedna drugoj pomognemo da dođemo do ovako velikih nagrada –kazala je Biljana.

Sa puno emocija dodala je da je prvog „Joakima“ ona dobila kao starija glumica, a Svetlana u svojoj mladosti, svežini i talentu.

- Mislim da tu ima neke simbolike koja pokazuje da ovaj festival, a pre svega moje pozorište, treba da traje upravo na ovakav način – smatra Kostantinović.

Svetlana Milenković bila je srećna i uzbuđena zbog svoje prve profesionalne nagrade.

- Bez obzira što je to nagrada za glumačko ostvarenje, mislim da je ovo nagrada za celu ekipu, bez koje ne bi bilo ni te nagrade. Mislim da je sve ovo veliki uspeh i za pozorište, i za predstavu, i za ekipu – kaže glumica kojoj je žiri nagradu dodelio za ulogu sestre Džejsm u predstavi „Sumnja“ – za ulogu koja pleni neposrednošču, jasnoćom izraza, studioznim, postepenim otvaranjem lika, vidljivog u svojoj nevidljivosti“.

I reditelj Jug Đorđević, koji je na ovogodišnjem „Joakimu“ pored „Sumnje“ u Kraljevu, režirao i predstavu „Triptih o radnicima“ novoosnovanog Gradskog pozorišta u Čačku, i za to dobio specijalnu nagradu za režiju, zahvalio se timovima koji su radili na te dve predstave i dodao:

- Zahvalan sam svim glumcima i autorskim timovima obe predstave, zato što sam ja samo zastupnik svih nas, pa je ovo priznanje koje ide svima nama.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milan

    Gost - Milan

    Bravo za glumce! Ali predstava je jako dosadna
    • Ime: Milan