Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

23. maj 2019.

Uz manifestaciju u okviru koje će 1. juna ugostiti više od 700 dece iz Srbije i Makedonije, Karanovčani se  spremaju i da tokom leta ugoste članove dva KUD-a iz Čikaga i Njujorka

U subotu 25. maja u podnožju Magliča i na samom srednjovekovnom utvrđenju održava se treći Maglič fest, na kojem će, pored mnogih najavljenih učesnika, učestvovati i Folklorni ansambl „Karanovac“.

Odmah nakon toga, već narednog vikenda, 1. juna, Karanovčani će ugostiti najmlađe folklorne igrače u okviru Dečjeg festival folklora. učestvovaće više od 700 dece, a u ovoj manifestaciji mogu uživati sve generacije. Igrači dolaze iz Niša, Požege, Lučana, Medveđe, Podunavca, Lazarice (Kruševac), Rekovca, Valjeva i Čačka, a pored njih i gosti iz Vevčana (Ohrid).

Najmlađi i najslađi folkloraši će prvo u 18.00 sati prodefilovati Omladinskom ulicom i pozvati građane da na Trgu srpskih ratnika odgledaju zajedničko kolo koje će odigrati svi učesnici festivala. Zatim će svaki ansambl svoje predstavljanje završiti nastupom u 19.00 sati u Osnovnoj školi „Četvrti kraljevački bataljon“, sa željom da dokažu da čar folklora nije samo u pesmi i igri, već i u druženju.

Kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva dva ansambla, Folklorni ansambl „Karanovac“ će na Vidovdan u goste dovesti kulturno-umetničko društvo iz Čikaga, a u julu će biti domaćin i folklornom ansamblu iz Kvinsa (Njujork), kojima su početkom ove godine bili gosti na američkoj turneji.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments