Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

24. maj 2019.

Na dva koncerta kojim obeležavaju kraj školske godine u kojoj su đaci Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ osvojili više od 100 nagrada, nastupili su najuspešniji, a najboljima su, sa željom da naredna godina bude još bolja - dodeljena priznanja

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ Kračjevo pravi je rasadnika talenata, pa bi koncert koji se tradicionalno priređuje krajem školske godine, kad bi nastupili samo najuspešniji đaci i profesori – mogao da traje sedam dana – bez prestanka. Kraljevčani su tri poslednje većeri imali priliku da uživaju u muzici đaka ove škole; najpre na kratkom koncertu „Big Benda“ ispred Kraljevačkog pozorišta na zatvaranju festivala „Joakim Vujić“, potom su u sali Gradske uprave na prvom završnom koncertu nastupili na takmičenjima nagrađivani solisti, a sinoć je u Kraljevačkom pozorištu na programu bio koncert kamernih sastava, orkestra i hora.

Tokom školske godine koja se završava, učenici škole „Stevan Mokranjac“ osvojili su više od 100 nagrada, a na 63. Festivalu muzičkih i baletskih škola, đaci ove škole, ekipno i pojedinačno, u prvoj A kategoriji, osvojili su prvu nagradu, koju su osvojili i u drugoj kategoriji kamernih ansambala.

Kako je na sinoćnjem koncertu rekao voditelj programa – profesor Borisav Miljković, za natup su morali da izdvoje samo neke od najuspešnijh, uz izvinjenje svima koji će se tek pojavljivati na muzičkoj sceni u Kraljevu, ali i van nje.

Za nesebičnu ljubav, požrtvovanje, prijateljstvo i znanje uloženo u odrastanje umetnika, Zajednica Muzičkih i baletskih škola Srbije dodelila je pre tri meseca Godišnju nagradu profesoru Srđanu Radosavljeviću, a sinoć i njegova škola . Priznanje je Radosavljeviću uručila direkorka Muzičke škole u Kraljevu Biljana Mirjanić.

Najuspešnije profesorke u tekućoj školskoj godini su na Duvačkom odseku: Sanja Lazović i Nevenka Tomašević.

Đak generacije Osnovne muzičke škole je Sofija Jovanović, učenica VI razreda koja svira fllautu. Đak generacije Srednje muzičke škole je, takođe, flautistkinja – sada maturantkinja Tijana Mačužić.

Na koncertu je najpre nastupio gudački ansambl Muzičke škole, a onda je publika nastavila da uživa u nastupima kvarteta „Krcko Oraščić“, kamernog dua. Kamerni trio i kvintet „Allegro“ takođe su oduševili publiku. Sam kraj koncerta bio je rezervisan za hor Srednje muzičke škole koji je izveo tri numere, numeru gudačkog orkestra srednjoškolaca i za mini koncert – tri numere Big Benda – duvačkog orkestra.

Jedna od najlepših misli o muzici kaže da je „muzika otkriće veće od sve mudrosti i filozofije“, a nama se čini da su oni koji su bili na ovim koncertima – bili u pravoj prilici da osete kako je to – velika istina.

Naslovna fotografija: Vladan Marinković

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments