Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. maj 2019.

Borbe vitezova, stari zanati, modna revija Nataše Župac isnpirisana srednjovekovnim haljinama, kazivanja glumaca i nastupi Neše Galije i srpskih grupa koje izvode srednjovekovnu muziku, obeležili su treći po redu Maglič Fest

Lepo vreme privuklo je veliki broj posetilaca trećeg Maglič Festa koji su mogli da pogledaju srednjovekovni bazar, da vide borbe viteških družina, njihove šatore i opremu, a priređen je i bogat program za decu sa brojnim iznenađenjima. Na samom vrhu tvrđave bila je organizovana i modna revija kreatorke Nataše Župac u srednjovekovnim haljinama.  

Učestvovao je rekordan broj vitezova (više od 100 iz cele Srbije) iz 20-ak viteških družina, a među njima su: Zmajeva griva iz Niša, Viteška družina Beli Orlovi iz Beograda, Red Zmaja iz Gračanice, Vitezovi vijvode Prijezde iz Stalaća, Zlatna zora iz Beograda, Udruženja Crni  medved – žuta sova iz Vranjska Banje...

Publika je imala priliku da vidi 15 borbi sa različitim vrstama oružja, a na kraju je priređen spektakl u kojem je učestvovalo 30-ak vitezova.

Posetioci su mogli da uživaju i u mnogobrojnim atrakcijama akrobata sa vatrom, u streličarstvu, bacanju sekira i noža, a oni koji su poželeli mogli su i sami da se oprobaju u tim veštinama. Posetioci su mogli da se upoznaju sa zanatom kovača pored kovačke vatre, kao i sa poslom kožara, sokolara i jastrebara,.

Stihove je u podnožju Magliča kazivala poznata srpska glumica Gorica Popović. Danas su nastupile i grupe Runo, Heruvimi i popularni Neša Galija. Ovogodišnji Maglič fest čiji je organizator Turistička organizacija Kraljeva zatvoren je večeras u 18.00 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments