Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. maj 2019.

Kulturni centar "Ribnica" Kraljevo organizuje projekcije filmova u okviru 13. Turneje Slobodne Zone, koji će četiri večeri biti prikazivani u Francuskoj kući; ulaz je besplatan, a u ponudi ima filmova za sve generacije

Projekcije su sve četiri večeri od 19 i 21 čas, a ulaz je besplatan.

Program u utorak 28. maja otvara švedski dokumentarac „BERGMAN: GODINA ŽIVOTA“ o godini kada je Ingmar Bergman bio u zamahu svoje karijere.

Iste večeri je na programu film „TRANZIT“ o izbeglici iz Nemačke koji preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu.

Publika će u sredu 29. maja imati priliku da u 19.00 pogleda i igrani film „KAPETAN“ o  mladom nemačkom vojniku koji u poslednjim danima rata postaje monstruozni zločinac.

Na repertoaru ovogodišnje Turneje istog dana u 21.00 je i film koji je na festivalu u Kanu proglašen za dokumentarac godine. U pitanju je film „SRBENKA“ Nebojše Slijepčevića, koji se osvrće na događaj 1991. kada je u centru Zagreba ubijena dvanaestogodišnja devojčica srpske nacionalnosti.

U četvrtak 30. maja u 19.00 na programu je igrani film „TRI LICA“ Džafara Panahija, o mladoj Iranki kojoj roditelji ne dozvoljavaju da studira glumu, već bi u skladu sa tradicijom trebalo da se uda.

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle, je igrani film koji je na programu u četvrtak 30. maja u 21.00„NAJBOLJI ORTACI“ o Ambersonu koji pomaže najpopularnijem dečku u školi da osvoji ćerku novog profesora francuskog jezika.

Film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu biće prikazan u petak 31. maja u 19.00. U pitanju je igrani film o ruskom novom talasu – „LETO“, koji oslikava ljubav, bunt i rokenrol u socijalističkom Lenjingradu osamdesetih.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments