Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. jun 2019

Profesionalni ansambl Orkestar policije Srbije, koji je krajem prošle godine obeležio sedam decenija postojanja, danas je nastupom na Trgu srpskih ratnika iznenadio i oduševio sve one koji su imali retku priliku da ih čuju

Ministarstvo unutrašnjih poslova i ljudi iz orkestra uložili su poslednjih godina mnogo energije i truda, „ojačavši“ Orkestar policije sa 26 članova na 61. Pred kraj prošle godine, orkestar je obeležio 70 godina postojanja, nabavljeni su i novi muzički instrumente, a članovi orkestra svoje muzičko umeće pokazuju na različitim manifestacijama, kao danas u Kraljevu. 

Oni su  nastupili najpre na Trgu srpskih ratnika (gde su svirali marševe i koračnice), a potom i na svečanosti kojom je Policijska uporava Kraljevo obeležila Dan policije.

Tokom 70 godina postojanja orkestar je imao više od 10.000 javnih nastupa, a kroz njegov sastav prošlo je više od 300 muzičara.

Sekretarijat unutrašnjih poslova u saradnji sa Skupštinom grada Beograda osnovao je 1948. godine „Orkestar narodne milicije“. Od prvih koraka u danima kada se tek uspostavljao ozbiljniji muzički život u Srbiji, preko zlatnih sedamdesetih godina, pa sve do danas, Orkestar policije prošao je brojne izazove.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments