Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jul 2019.

Članovi pripremnog ansambla „Kraljevačke riznice“ koja ovog leta slavi deceniju postojanja osvojili su II mesto u sveobuhvatnom plasmanu na festivalu u Sarimsakliju, a prvi ansambl učestvovao je na festivalu „Kozara etno“ u Banjaluci

Pripremni ansambl „Kraljevačke riznice“ učestvovao je ovog u Turskoj na festivalu folkora „Sarimsakli trophy 2019“.

Na festivalu je bilo 28 grupa iz Srbije, Poljske, Turske, Ukrajine, Bugarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Indije...

- U ovoj jakoj konkurenciji, po oceni žirija, naše društvo osvojilo je drugo mesto u sveobuhvatnom plasmanu, što je ogroman uspeh za ovu grupu, kao i za naš rad. Titulu Grand prix festivala osvojila je fenomenalna grupa iz Indije – kaže direktor i umetničkirukovodilac „Kraljevačke riznice“ Igor Gudić.

Pogledajte nastup „Kraljevačke riznice“ – počinje na 02.00

Deca iz „Kraljevačke riznice“ učestvovala su na velikom defileu svih učesnika festivala, a pored dve koncertne večeri (koje je pratilo više hiljada ljudi), imala su prilike da uživaju i na obalama Egejskog mora, gde su uz sunce, na plažama sklapali nova poznanstva i prijateljstva.

Poseban utisak je ostavilo celodnevno krstarenje brodom,  uz zadržavanja na najlepšim plazama i nezaboravnom žurkom na brodu.

*******************************************************************************************************

Na 15. po redu festivalu Kozara etno u Banjaluci, pored ansambala iz Poljske, Hrvatske, Bosne i Hrcegovine, Švedske i Severnog Kipra, predstavio se i prvi izvodjački ansambl „Kraljevačke riznice“.

Festival je već tradicija, a zbog svog kvaliteta uvršćen na listu CIOFF SVETSKE ORGANIZACIJE FOLKLORNIH FESTIVALA.

- Domaćini su nas izuzetno ljubazno dočekali i sve vreme izuzetno brinuli o nama.Dve večeri smo nastupali u okolini Banjaluke. Najpre u mestu Piskavica, gde je nam je istoimeni ansambl bio i domacin,a poslednjeg dana festivala, naši igrači i muzičari su se predstavili u velikom defileu centrom Banjaluke. Nakon toga usledio je svecani završni koncert na čuvenom Kaštelu, tvrđavi koja ima posebnu draž,a igra u tom ambijentu posebnu lepotu – ističe Gudić.

On dodaje da je bilo vremena i za obilazak Banjaluke, kao i za jednodnevno opuštanje na bazenima, koje su Kraljevcani iskoristili kako bi napunili baterije za nastup na gala večeri na zatvaranju festivala.

- Važno je, možda, da napomenemo i  da je naš nastup bio vrlo zapažen, pa smo osim pohvala dobili i pozive za saradnju i gostovanja kod grupa iz Poljske i sa Kipra.Sve to u godini jubileja nam puno znači i daje veliku motivaciju za dalji i budući rad – navodi Gudić, napominjući da sz pre „Riznice“ na ovom festivalu nastupali odlični srpski ansambli „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole i „Stanko Paunović“ iz Pančeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments