Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. jul 2019.

Pet premijera, 96 predstava izvedenih na domaćoj sceni i na gostovanjima koje je gledalo više od 14.000 zadovoljnih gledalaca, četiri nagrade predstavama i stvaraocima i uspešno organizovan 55. Festival Joakim Vujić

Završena je šezdeset deveta sezona Kraljevačkog pozorišta. Iza njih je pet premijera, devedeset i šest izvedenih predstava na domaćoj sceni i gostovanjima, više od 14.000 zadovoljnih gledalaca. U protekloj sezoni Kraljevačko pozorište ostavlja iza sebe i nekoliko festivala i manifestacija, četiri značajne nagrade predstavama i stvaraocima i uspešnu organizaciju 55.Festivala profesionalnih pozorišta Srbije JOAKIM VUJIĆ.

Premijerno su prikazane predstave: „Tvoje tajno oružje u borbi protiv neukrotivog celulita“ Injiga Ramireza de Ara u režiji Aleksandre Kovačević, „Sumnja“ Džona Patrika Šenlija u režiji Juga Đorđevića i „U gostima kod Deda Mraza“, po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića.

Pripremljene su i premijerno izvedene obnove predstave „Kokoška“ po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Radoslava Milenkovića i „Ružno pače“ Dejana Aleksića u režiji Aleksandre Kovačević.

Glumice Biljana Kostantinović i Svetlana Milenković dobile su najznačajnije nagrade stručnog žirija za najbolje glumačko ostvarenje 55. Festivala profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“ za uloge u predstavi „Sumnja“, dok je reditelj ove predstave Jug Đorđević nagrađen specijalnom nagradom za režiju na istom festivalu.

Predstava „Ivica i Marica“ po tekstu Dejana Aleksića u režiji Aleksandre Kovačević po oceni publike / 5,00/  bila je najbolja na festivalu „Ringišpil“ u Lazarevcu.

Predstave Kraljevačkog pozorišta igrane su na gostovanjima  u Beogradu, Nišu, Lazarevcu, Vršcu, Kruševcu, Užicu.... ali i na gostovanjima u Jošaničkoj Banji, Raški i u Roćevićima.

Na sceni u Kraljevu ugostili su kolege iz Niša, Vranja, Užica, Beograda, Kragujevca, Prištine,Kruševca,Šapca, Lazarevca, Vršca....a li nakon više od dve decenije, i kolege iz Srpskog pozorišta iz Budimpešte sa kojima su uspostavili ponovnu saradnju.

Kraljevačko pozorište je, kao i do sada, bilo mesto susreta svih stvaralaca grada sa njihovom publikom,otvorena scena za različite oblike javnih nastupa škola i vrtića, kao i prostor u kome su sa uspehom održavani koncerti horske i umetničke muzike.

U susret jubilarnoj SEDAMDESETOJ sezoni. kolektiv Kraljevačkog pozorišta zahvaljuje se vernoj publici i svim profesionalnim saradnicima na svemu lepom i kvalitetnom čime su jedni druge darivali u prošloj sezoni.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments