Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. avgust 2019.

Crteži na betonu, 3D grafiteri, žongliranje, hodanje na štulama, ekološke radionice, crtanje po licu, beatbox radionice – samo su neki od programa koje KC „Ribnica“ organizuje unaredna dva dana; a evo i koji koncerti su deo festivala 

„Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje 30. i 31. avgusta 2019. godine festival alternativnih umetnosti „Street art“.

Dnevni program će se održati u parku ispred Duhovnog centra, dok će koncerti biti u centru grada na Trgu srpskih ratnika.

U petak, 30. avgusta, u 9 sati pre podne program otvaraju najmlađi učesnici festivala, članovi Alternative, sa voditeljem radionica kraljevačkim umetnikom Bojanom Otaševićem. Oni će na platou ispred Duhovnog centra uraditi crtež na betonu. Od 10 časova pridružuju im se 3D grafiteri Milivoj Kostić Kole, prvi 3D umetnik u Srbiji, akademski slikar iz Novog Sada i Kerim Mušanović, bosanskohercegovački akademski slikar. Isti program se održava i u subotu.

Od 18 časova prvog dana, za najmlađe Kraljevčane biće organizovano crtanje po licu, koje će raditi Aleksandra Marinković Đorđević. Pored toga, za one koji žele da nauče neke osnovne cirkuske discipline, biće priređena besplatna radionica u izvođenju članova Cirkusfere. Istovremeno će Inex teatar imati performans koji obuhvata žongliranje, hodanje na štulama, vožnju monocikla...

Predstava „Klovn u ljubavi“ počinje u 18 časova i 30 minuta. U pitanju je interaktivna klovnovsko – žonglerska predstava namenjena svim uzrastima.

U 19 časova i 30 minuta počinje šou „Trio puta tri“, akrobatska priča sa elementima akrobalansa i parterne akrobatike. U 21 čas biće „Fire show“ Inex teatra,  program koji zatvara prvi dan festivala.

U subotu, 31. avgusta, pre podne su na istoj lokaciji grafiteri i crtači. U programu sa Otaševićem  učestvuju i deca sa autizmom. Od 18 časova je takođe nastavak programa od prethodnog dana – crtanje po licu i Radionica cirkuskih disciplina.

U 18 časova i 30 minuta kraljevački gimnazijalci održaće ekološku radionicu za decu „Reciklaža nije gnjavaža“ i predavanje za roditelje „Svakodnevicom ka očuvanju Planete“.

Beatbox radionica počinje u 19 časova. Vodiće je Kragujevčanin Neša Radovanović (Neša Beatbox), vicešampion „Grill 2 thrill“ beatbox državnog prvenstva.

Predstava „Kućica brojeva” je od 19 časova i 30 minuta. Namenjena je deci  uzrasta do sedam godina i omogućava jednostavno učenje brojeva prve desetice kroz pesmu i igru. Ovom predstavom završava se dnevni program.

Koncerti počinju u 20 časova na Trgu srpskih ratnika. Prvi nastupa kraljevački street punk – rock bend „Kreativni nered”. Zvuk benda je energičan, a tekstovi se uglavnom bave socijalno - društvenim pitanjima i bitisanjem pojedinca, zajednice i čitavog  sistema.

Yokono, četvoročlani instrumentalni experimental rock bend iz Beograda, nastupiće, u 20 časova i 30 minuta. Fuzijom mnogih muzičkih pravaca od gitarskog ambijentala, stoner rock-a, psychedelic rock-a, preko post rock-a, hard rock-a, trip hopa i dub-a, Yokono instrumentalnom rock&roll energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov, ali i sofisticiran.

U 21 čas i 15 minuta počinje nastup grupe E – Play.  E - Play je alternativni sastav iz Beograda. Vrlo jedinstvenog zvuka, koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. Sastav iza sebe ima pet studijskih albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa.

Za kraj festivala, publici će se predstaviti Kanda, kodža i Nebojša, čiji koncert počinje u 22 časa i 30 minuta. KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rock &roll-a.

Svi programi su besplatni za publiku!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments