Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. jul 2016.

U prisustvu ljubitelja džez i bluz muzike, u dvorištu Francuske kuće otvoren je šesti Internacionalni džez festival

 “JazzIbar” je zvanično otvorio Vasil Hadžimanov, umetnički direktor festivala, a prvi bend koji je nastupio bio je beogradski džez kvartet „Flow Motion”. Pored kompozicija “Recorda me”, “Gingerbread boy”, publika je odlično odreagovala i na autorsku kompoziciju ovog benda „Dizzy Stand”.

„Drago nam je što nas je publika odlično prihvatila. Bila je odlična atmosfera i ovo je prelep ambijent za džez svirke. Voleli bismo da nastupamo na „JazzIbar” festivalu i sledeće godine“, rekla je nakon nastupa Milica Božović, najmlađa članica ovog kvarteta.

Nakon nastupa benda „Flow Motion” posetiocima je predstavljena knjiga „Isceljujuća moć bluza“ autora Tibora Nađa. Autor je stvarao ovu knjigu više od petnaest godina. Knjiga obuhvata period kada je bluz nastao, od pesama koje su afrički robovi u SAD-u pevali uz rad, pa do kraja šezdesetih i sedamdesetih godina, kada je ovaj žanr doživljavao sam vrhunac svoje popularnosti. Knjiga je, na neki način, istorija bluza, što potvrđuje I sam autor:

„All you need is love, ljubav prema muzici, bluzu. Hteo sam da je podelim sa ljudima i u pisanom obliku, jer neke stvari koje se napišu, ne mogu se odsvirati i obrnuto. Bluz je muzika iz života. U bluzu ne postoje note. U bluzu muzičar ima svoj unutrašnji svet, koji treba da izrazi kroz svoj glas i muziku. Što je muzičar iskreniji, to je i dublja emocija. Ako se otvorite i podarite iskrenost i povratna reakcija biće pozitivna. Raskopčaj bluz, podari ga i budi ono što jesi!“

 

Da predstavljanje knjige o bluzu bude još zanimljivije, pobrinuo se kraljevački bend „Goodwill“, koji je izveo neke od najpoznatijih pesama iz sveta bluza. Pred sam kraj prve festivalske večeri, na bini se pojavio i Tibor Nađ koji se ja bendom „Goodwill“ otpevao nekoliko pesama.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments