Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. oktobar 2019.

Direktor kraljevačke biblioteke potpisao je danas Protokol o saradnji sa direktorkom biblioteke kiparskog grada Derinje, a događaju je prisustvovao i ambasador Kipra Konstantinos Eliades

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević primio je danas predstavnike  kiparskog grada Derinje, na čelu sa gradonačelnikom Androsom Karajanisom i direktorkom Gradske biblioteke u tom mestu Elefterijom Takuši, koji su gosti Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani", na skupu „Međunarodna saradnja biblioteka".

Direktor kraljevačke biblioteke Miša Milosavljević i direktorka Takuši potpisali su danas Protokol o saradnji kraljevačke i kiparske biblioteke. Događaju je prisustvovao i ambasador Kipra Konstantinos Eliades, koji je naglasio da je zbog prijateljskih odnosa između dve države, saradnja gradova na kulturnom nivou sasvim prirodna.

- Današnje potipsivanje Protokola između ove dve biblioteke, samo potvrđuje dobru saradnju između dve države, Kipra i Srbije. Kultura je ta koja spaja i ujedinjuje -- ocenio Eliades.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević zahvalio se ambsadoru ove, kako kaže, prijateljske zemlje, koji je drugi put, u kratkom periodu, gost grada Kraljeva, a gostima iz Derinja poželeo prijatan boravak.

- Danas krećemo sa saradnjom, ovog puta na kulturnom novou, a nadam se da ćemo u perspektivi, saradnju proširiti i na ostale oblasti. Takođe, ponosan sam što se u Kraljevu, održava skup „Međunarodna saradnja bibliotekara", sa izuzetno zanimljivim temama - kazao je Rakočević.

U ime ovog pograničnog kiparskog gradića, prisutne je pozdravio gradonačelnikAndros Karajanis, koji je naglasio da je Derinje, iako znatno manje mesto od Kraljeva, izuzetno zainteresovano za saradnju sa gradom na Ibru.

- Kraljevo je jedan od gradova sa kojima smo izgradili izuzetno dobre odnose. Protokol koji su danas potpisali direktori biblioteka, samo je prvi korak saradnje između naša dva grada – saglasan je i Karajanis.

Direktor kraljevačke biblioteke Miša Milosavljević zahvalio se ambasadoru Kipra,  koji je Kraljevčanima pružio mogućnost za saradnju sa, kako je ocenio, malom po obimu, ali veoma srčanom i interesantnom bibliotekom.

- Nakon Bugarske, Francuske, Severne Makedonije i Crne Gore, sada smo potpisali protokol i sa bibliotekom sa Kipra. Potpisnice protokola su u obavezi da razmenjuju znanja, iskustva, stručnkake, da zajednički objavljuju publikacije, kao i da sarađuju na zajedničkim izložbama, projektima, seminarima, prezentacijama i književnim programima - pojasnio je Milosavljević.

                 Jovana Ristić

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments