Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. oktobar 2019.

Deca će voleti ovu predstavu: nova premijera Kraljevačkog pozorišta na početku 70. pozorišne sezone predstavlja 55-ominutnu avanturu modernog Pinokija, deteta-robota, koji pomaže usamljenom čika Đoletu, stolaru u penziji

Upravnik Kraljevačkog pozorišta Miodrag Dinulović koji je ujedno i reditelj predstave „Pinokio kakovog još niste videli“ danas je na konferenciji za novinare najavio njenu sutrašnju premijeru,  verujući da će osvojiti sva dečja srca.

- Reč je o predstavi za mališane koja je rađena po tekstu Peđe Trajkovića i predstavlja pedesetpetominutnu avanturu modernog Pinokija, deteta-robota, koji pomaže usamljenom čika Đoletu, stolaru u penziji - otkrio je Dinulović.

Predstavu „Pinokio kakvog još niste videli", osim kraljevačke publike,  imaće priliku da vide i Lazarevčani 8. novembra, na  festivalu „Mali Joakim“.

- Selektorka festivala „Mali Joakim“ je našu predstavu selektirala u čast nagrađenih,  a od trinaest predstava, našli smo se među osam izabranih. Kada se igra u čast nagrađenih niste u konkurenciji za nagrade, no možda je to i dobro, jer ćemo biti rasterećeni festivalske treme – ocenio je Dinulović.

Prema rečima glumice Biljane Talić, koja tumači lik Vile Dobrile, radnja ove predstave ima izražajnu poruku, kako za mlade naraštaje, tako i za njihove roditelje.

- U ovom liku sam se trudila da prikazem Vilu kao nekog ko upozorava, čuva i mašta, ali pre svega, ne zaboravlja da su deca ta koja treba da nas naslede, a da upravo od nas zavisi šta će to oni naslediti - kazala je Talić.

Vladimir Jovanović, koji igra Pinokija, priznaje da je u početku imao blagi otpor prema liku koji tumači.

- Veliki izazov mi je bio da smetnem sa uma starog Pinokija, na kakvog smo svi mi navikli. Pinokio kojeg igram je lutak robot. Infiltriranje virtuelnog sveta u klasik poput Pinokija, u početku nisam mogao da prihvatim najbolje. Imao sam blagi otpor koji sam prevazišao na probama - otkrio je glumac.

Premijera predstave „Pinokio kakvog još niste videli", je sutra (sreda, 9. oktobar) u 19 časova,  a prve repriza su u četvrtak  od 11.00 i 13.00 časova.

Uskoro će, najavljeno je danas, početi i probe za novu predstavu pod nazivom lekcija koju će po tekstu dramskog pisca Ežena Joneska režirati Aleksandra Kovačević.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments