Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. oktobar 2019.

Kritika je delo Kraljevčanina Dragana Pajovića ocenila kao „roman potreban istoriji“ i „istorijski umetnički izatkan kolaž ukrašen pravim draguljima erudicije i udubljen u kolektivnu genetiku života“

U Domu Vojske Srbije u Kraljevu, u petak 11. oktobra u 19.00 časova, biće priređena promocija romana „Trideset slavnih“ autora Dragana Pajovića.

Akademik dr Miodrag D. Ignjatović u svojoj recenziji o romanu, između ostalog ocenjuje:

"Za razliku od hrvaštine, pa i potrebe da se vrlo često poteže za fusnotama radi prevoda sa nemačkog ili kojih drugih jezika koje Krleža koristi, naš Dragan Pajović, iako nije manje kosmopolita, itekako je veliki pisac. I  čitak, i čitljiv. I još nešto, bez obzira kojim je jedrima i po vetrovima (kao njegov dvojac od kubanskih močvara i nikaragvanskih džungli, do belosvetskog mozga, ali i trbuha, koji nastoji da stvori stotine hiljada buntovnika, ali i otpadnika, do proklete sudbine i žrtvi – lovina i lovaca, Pariza, prostore  svog romana) doplovio kursom svoje ideologije ovaj umetnik - ON JE NAPISAO PAŽNJE VREDAN,  UMETNIČKI MAJSTORSKI IZATKAN GOBLEN SA HILJADAMA, STRPLJIVIM VEZOM, UPLETENIH PRIČA U PRIČI.

Roman je – ako je pravi i pažnje vredan, a to ovaj svakako jeste, zapravo jedna velika razlivena reka. Reka istorije, s ČOVEKOM, kojeg nosi svojim hirovima".

Roman "Trideset slavnih" može da se poruči kod izdavača (kontakt: Umetnički horizont

Saša Mićković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 0655866943 i da se preuzme pouzećem) ili da se kupi u knjižari "Prozor", Ulica Cara Dušana 53-57, 36000 Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments