Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. oktobar 2019.

Narednog vikenda održaće se radionica tradicionalnog pevanja, koju KUD "Abrašević" iz Kraljeva organizuje drugu godinu zaredom u okviru projekta koji je finansijski podržan od strane  Ministarstva kulture i informisanja

Borisav  Miljković, rukovodilac projekta „Radionice tradicionalnog pevanja“ i rukovodilac muške pevačke grupe KUD-a „Abrašević“ Kraljevo ističe da ovo društvo radionicu tradicionalnog pevanja organizujemo drugi put zahvaljujući činjenici da je zbog kvalitetnog projektnog tima prepoznata i podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije, bez koje sigurno ne bi bila izvodljiva u ovom formatu.

- Radionica traje dva dana i za to vreme je sa polaznicima predviđen praktičan rad iz oblasti tradicionalnog pevanja, koji podrazumeva najpre savladavanje vokalne tehnike, a potom jednostavnijih, kao i složenijih primera ovih oblika. Osim toga, imaćemo tu čast da i ove godine ugostimo Dr Mirjanu Zakić – etnomuzikologa, koja će održati jedno zanimljivo predavanje o vidovima prenošenja znanja kada je u pitanju tradicionalna kultura. Na kraju ćemo imati i javnu prezentaciju svog rada u okviru koje je predviđen zapravo javni nastup svih polaznika – odnosno koncert svega onoga što smo savladali – ističe Miljković, koji napominje da na projektu radi zaista stručni tim iz ove oblasti.

U pitanju su etnomuzikolozi sa izuzetnim pedagoškim iskustvom, ne samo u kontekstu kulturno-umetničkih društava, već na nivou državnog školskog obrazovnog sistema.

 Milica Gračanac i Sofija Gračanac su, zajedno sa mnom, profesori tradicionalnog pevanja u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu. Uz nas je tu i dr Mirjana Zakić, vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, čime i sam projekat dobija na značaju.

Radionica je u potpunosti besplatna!

- Dovoljno je da imate talenat za pevanje i želju da se pojavite. To govori o važnosti podrške Ministarstva kulture i informisanja, koja samim tim utiče i na kvalitet rada, ali i znanja koja se ovim putem šire – kaže naš sagovornik.  

Na pitanje ko sve može da se prijavi i kako, on pojašnjava da, što se tiče starosti i pola ne postoje nikakva ograničenja.

- Prijavljivanje je obavezno i može se obaviti putem telefona 063/333-746 ili preko mejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Kao potvrdu učešća prijavljeni će dobiti program radionice, a mesto održavanja je dobro poznata adresa kulture grada Kraljeva – KUD ABRAŠEVIĆ KRALJEVO – istakao je Borisav  Miljković, rukovodilac projekta „Radionice tradicionalnog pevanja“ i rukovodilac muške pevačke grupe KUD-a „Abrašević“ Kraljevo.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments