Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. oktobar 2019.

KC „Ribnica“ organizuje izložbu poznatog kraljevačkog fotografa i slikara Dobrila Čuljkovića – Čuljka, koji se fotografisanjem i slikarstvom bavi skoro 50 godina tokom kojih je beležio promene kroz koje je grad na Ibru prolazio

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 23. oktobra u 19 časova, biće otvorena izložba slika i fotografija pod nazivom „Kraljevački polukrug“.

Autor izložbe je poznati kraljevački fotograf i slikar Dobrilo Čuljković – Čuljko, koji se fotografisanjem i slikarstvom bavi skoro 50 godina.

Tokom pet decenija rada, na svojim fotografijama i slikama, zabeležio je promene kroz koje je naš grad prolazio, od arhitektonskih, preko klimatskih, pa do urbanističkih i društvenih. Posebnu pažnju je posvetio Spomeniku srpskim ratnicima palim za otadžbinu 1912 - 1918, poznatijem kao Milutin,  u samom centru grada.

Član je Udruženja likovnih umetnika Kraljeva. Prvu samostalnu izložbu imao je 1979. godine, a učestvovao je i na mnogim kolektivnim izložbama. Njegove fotografije se nalaze i na zvaničnim razglednicama grada Kraljeva.

Izložba će biti otvorena do 6. novembra 2019. godine.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments