Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. oktobar 2019.

Učenici škole "Čibukovački partizani" i nastavnica muzičke kulture Dragana Nedeljković priredili su izložbu instrumenata od prirodnih materijala koje su najpre sami pravili, a onda u to uključili i mame, tate, bake, deke, stolare, kovače

U Kulturnom centru kluba Evergreen u Kraljevu od pre nekoliko dana zainteresovani mogu da pogledaju nesvakidašnju izložbu. U pitanju su instrumenti od prirodnih materijala - radovi učenika OŠ "Čibukovački partizani" i nastavnice muzičke kulture Dragane Nedeljković. Svi instrumenti  produkt su projektne nastave iz predmeta muzička kultura pod nazivom "Naprav,  pa sviraj".

- Kao i sve moje kolege susretala sam se sa nedostatkom sredstava za nastavu, pa sam počela da ih izrađujem sama od materijala koje sam nalazila u podrumu, na tavanu... Najdraži poklon iz tog vremena bili su čekić i kutija eksera koji sam dobila od školskog domara. Polako su u toj avanturi počeli da mi se pridružuju i učenici sa sjajnim idejama. Onda je sve to preraslo u jedan mali projekat koji smo nazvali "Napravi, pa sviraj"kaže za portal Krug nastavnica Dragana Nedeljković.

U ovaj lep projekat đaci su uključili mame, tate, bake, deke, stolare, kovače i sve one koji su mogli da im pomognu, kako idejama, tako i svojim umećem i vrednim rukama.

- Naš projekat je primer dobre prakse u nastavi gde se ostvaruju međupredmetne kompetencije iz predmeta: muzička kultura, istorija i tehnika i tehnologija –pojašnjava Nedeljković.

Svi ovi instrumenti su izloženi u kabinetu za muzičku kulturu i koriste se u svakodnevnoj nastavi u OŠ „Čibukovački partizani“, a svi zainteresovani sugrađani mogu da ih vide narednih deset dana u Kulturnom centru kluba Evergreen u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments