Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. novembar 2019.

„Autor veliča rodoljublje i žigoše izdaju, razotkriva naše mane, ne da bi nas izvrgao ruglu i oslabio, nego da nas prene iz mrtvila i lagodnog puštanja mozga na otavu“, ocena je kritike i preporuka da pogledate ovu izložbu

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 6. novembra u 19 časova, biće otvorena izložba karikatura autora Milanka Kaličanina.

«Milanko Kaličanin veliča rodoljublje i žigoše izdaju. Razotkriva naše mane, ne da bi nas izvrgao ruglu i oslabio, nego da nas prene iz mrtvila i lagodnog puštanja mozga na otavu. Dokazuje stvaralačku moć duha i združuje ga s dušom. Bodar duh i krepka duša postaju zalog našeg opstanka.» (Zoran Tucaković)

Milanko Kaličanin je rođen 1957. godine u Štavlju kod Sjenice. Završio je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Živi, radi i crta u Kraljevu. Prvu karikaturu objavio je 1978. godine u „Ježu“, a do danas ih je objavljeno oko 1000. Sarađuje sa srpskim listovima i časopisima. Priredio je nekoliko samostalnih i nekoliko desetina grupnih izložbi karikatura. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments