Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. novembar 2019.

Kraljevački gimnazijalci dočekali  su novembar u znaku Evropskog dana jezika, jer su u subotu, 2. novembra, školski kabineti bili otvoreni za sve ljubitelje jezika, a pozivu su se u najvećem broju odazvali učenici

Tema dana bila je UMETNOST, o kojoj se govorilo na engleskom, francuskom i nemačkom jeziku. Isceliteljske moći umetnosti, kako je naziv jednog od predavanja, predstavljene su kroz svet filma i muzike, književnosti, arhitekture i savremene kulture ovih zemalja.

- Zamisao stručnog veća za strane jezike je da se ovo pretvori u tradiciju, s obzirom na rad koji kao škola ulažemo u učenje stranih jezika. Ovo je lepa prilika da učenici uz svoje vršnjake provere svoje znanje i  predstave našu školu u najboljem svetlu – kaže Jelena Novitović, profesorka engleskog jezika.

Evropski dan jezika se obeležava 26. septembra, međutim zbog tehničkih razloga novembar je bio pogodniji, što nije umanjilo njegov značaj.

Spona između prošlih i sadašnjih vremena, između ostalog, bila je, kako nostalgična melodija čuvenih Bitlsa, tako i muzika savremenih izvođača, u izvođenju učenika ove škole.

               Minja Milovanović

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

 • Gost - Tatjana

  Gost - Tatjana

  

  Odličan tekst! 
   
  • Ime: Tatjana