Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. novembar 2019.

Na daskama koje život znače, u Kraljevačkom pozorištu, publika je sinoć mogla da uživa u pesmi, igri i glumi koju su za roditelje, goste, učenike i nastavnike pripremili učenici OŠ „Svetozar Marković" povodom 61. rođendana škole

Izlazeći iz standardnih okvira priredbi povodom Dana škole, „Svetozarci“ su oduševljenoj publici prikazali mjuzikl "Briljantin". Ideja se rodila pre samo dva meseca, ali su učenici svakodnevnim vežbanjem oživeli uloge jedinstvenog mjuzikla. Iako su svi učenici imali težak zadatak, najteže je bilo „zvezdama mjuzikla". Milica i Marko u ulogama Sendi i Denija imali su najveću odgovornost i nadmašili sva očekivanja. 

Nastavnica srpskog jezika Jasmina Bulatović i nastavnica muzičkog vaspitanja Dragana Milićević, kažu da su oduvek imale želju da sa učenicima rade mjuzikl.

Pogledajte amaterski snimak dela mjuzikla

- Svesna sam bila koliko je to teško za osnovce, ali sam isto tako znala da imamo talentovanu i vrednu decu koja to mogu da iznesu. I nisam pogrešila. Hvala im za najlepša dva meseca – kaže Jasmina.

Ona i Dragana, glavne i odgovorne za nesvakidašnju predstavu, ističu da im je posle svega – puno srce.

- Naši đaci su me bukvalno ostavili bez teksta. Nadmašili su sva moja očekivanja. Od pevanja, preko koreografije, do glume... Sve je bilo na visokom nivou. Kao da su na sceni bili profesionalci, a ne deca od 12 do 14 godina – presrećna je Dragana.

Probe su bile svakodnevne, ali učenicima to nije teško palo. Radili su sa puno ljubavi, energije i želje da nam pokažu šta mogu. Ovakvi projekti podstiču učenike na druženje, toleranciju, timski rad, ali i drugačiji pogled na muzičku scenu.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - #krozobjektiv

  Gost - #krozobjektiv

  Moj komentar je da bi svi direktori skola trebalo da dovedu decu iz svojih skola da pogledaju ovaj mjuzikl i da vide da sa decom ipak treba da se radi vise. Svaka cast.
  • Ime: #krozobjektiv
 • Gost - Stefan

  Gost - Stefan

  Mjuzikl je fantastičan, trebalo bi ga ponoviti!!
  • Ime: Stefan
 • Gost - Roditelj

  Gost - Roditelj

  Predstava je odlicna, steta bi bilo da ovo bude zadnje izvodjenje
  • Ime: Roditelj