Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. decembar 2019.

Poznati violinista, kojeg će na klaviru pratiti mlada pijanistkinja Milica Zakić, a u jednom delu programa nastupiti i dva učenika MŠ „Stevan Mokranjac“, u Kraljevu će završiti ovogodišnju veliku  turneju po gradovima Srbije

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje koncert poznatog violiniste Jovana Kolundžije. Koncert će se održati u Svečanoj sali Gradske uprave u četvrtak, 12. decembra  u 19 časova. Kolundžiju će na klaviru pratiti mlada pijanistkinja Milica Zakić.

Uz maestra će u jednom delu programa nastupiti i učenici MŠ „Stevan Mokranjac“ Aleksandar Ilijovski na violini i Vuk Mladenić na violončelu. Koncertom u Kraljevu, Kolundžija završava ovogodišnju veliku  turneju po gradovima Srbije.

Program: T. A. Vitali, Ž. F. Ramo, K. Sen-Sans, N. Hes, R. Šuman, M. Legran.

Maestro Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu. Osnivač je Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Guarnerius po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj nastupa poslednjih dvadesetak godina.  Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, koja svedoče o njegovim visokim umetničkim dostignućima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Milica Zakić (Beograd, 1996) je završila MŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu, odsek za klavir, u klasi prof. Irene Oparov - Dobrile. Diplomirala je, sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Ulaz je besplatan!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments