Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. decembar 2019.

Poslednji od osam koncerata u okviru svoje ovogodišnje turneje, poznati violinista održao je sinoć u Kraljevu, gradu koji, rekao je, voli zbog mnogih koje ovde poznaje i - divne publike

U okviru velike turneje po gradovima Srbije, maestro Jovan Kolundžija posetio je i Kraljevo. Koncert poznatog violiniste održan je u Svečanoj sali Gradske uprave u organizaciji Kulturnog centra. Kolundžiju je na klaviru pratila pijanistkinja Milica Zakić.

Čast da nastupe sa Jovanom Kolundžijom imali su Aleksandar Ilijovski i Vuk Mladenić, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Na repertoaru su bila dela J.S. Baha, T. A. Vitalija, Vasilija Mokranjca, Žan Filipa Ramoa, Mišela Legrana i Kamij Sen Sansa.

Ovo je bio poslednji od osam koncerata u okviru ovogodišnje turneje. Kraljevo je grad koji jako volim, kako zbog ljudi koje ovde poznajem, tako i zbog publike. Najčešće sam svirao u pozorištu, ali danas sam otkrio jedan novi prostor sa sjajnom akustikom, koji je odgovorio na zahteve moje violine. Kada prostor odgovara, onda i publika doživljava koncerte mnogo dublje i uzbudljivije, kao što je bilo na večerašnjem koncertu“, rekao je Kolundžija po završetku koncerta.

Tradicionalni koncert u Beogradu održaće 18. decembra, čime završava nastupe u ovoj godini. Kraljevčanima je poželeo puno uspeha i ostvarenje želja u 2020, i izrazio želju da se ponovo vidimo i nastavimo uspešnu saradnju.

izvor: KC "Ribnica" Kraljevo

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments