Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. januar 2020. 

Trećeg dana Božića, kada SPC i njeni vernici obeležavaju slavu Sveti Stefan, u Hramu Svete Trojice u Kraljevu svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop žički Justin, uz sasluženje monaštva i sveštenstva eparhije žičke

Sveti Stefan je prva slava koju crkva i njeni vernici obeležavaju na početku kalendarske godije. To je, ujedno, i treći dan najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Tim povodom, u Hramu Svete Trojice svetu liturgiju služio je episkop žički Justin, uz sasluženje igumana studeničkog Tihona, starešine Hrama Svete Trojice protojereja-stavrofora Jovana Đorema, monaštva i sveštenstva eparhije žičke.

Prazničnom duhu doprineslo je pojanje članova hora „Sveti arhiđakon Stefan“, koji predstavlja jedan od najstarijih horova u Srbiji, a Svetog Stefana slavi kao svoju slavu.

Liturgiji su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Raškog okruga, policije i drugih lokalnih i republičkih organa.

Uz čestitke svima koji proslavljaju Svetog Stefana kao krsnu slavu, gradonačelnik je istakao značaj saradnje predstavnika grada i crkve, ocenjujući da predstavnici vlasti, treba uvek da budu uz svoj verujući narod.

Okupljeni su imali priliku da prisustvuju i činu rukopoloženja đakona Manastira Studenice u čin sveštenika.

Episkop žički Justin govorio je o značaju koji Božić ima za vernike.

- Dobra volja, ljubav, zajedništvo, poverenje, jedinstvo - treba da krase nas pravoslavne hrišćane. Neka Bog bude sa svima vama u sve vekove – bila je poruka episkopa žičkog Justina.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments