Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. januar 2020.

Svoje slike u Galeriji Kulturnog centra u Ribnici izložiće svestrani kraljevački umetnik Dragoljub Bosić, koji je za 60 godina stvaralačkog rada stvorio svoj slikarski svet i prepoznatljiv koloristički znak

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 15. januara u 19 časova, biće otvorena izložba slika kraljevačkog umetnika Dragoljuba Bosića.

Dragoljub Bosić, svestran stvaralac i likovni pedagog, rođen je 1937. godine u Stanišincima kod Vrnjačke Banje. Završio je Srednju umetničku školu u Nišu 1958. godine, u klasi profesora Brane Pavlovića. Višu pedagošku školu – likovni odsek završio je u  Beogradu 1967. godine. Član je ULUS-a od 1984. godine. Svoj radni vek proveo je kao likovni pedagog u OŠ "Vuk Karadžić“  u Ribnici.

U umetničkom životu Kraljeva pojavio se daleke 1959. godine. Od tada do danas, uz neminovne oscilacijske vrednosti, stvorio je svoj slikarski svet i prepoznatljiv koloristički znak. Nakon sagledavanja Bosićevog slikarskog opusa, odmah je primetno bogatstvo motiva koje sugeriše radoznalu i istraživačku crtu njegove ličnosti – pejzaž, ljudska figura, portret, apstraktno – asocijativne kompozicije.

U njegovoj slici prepliću se klasično i savremeno, određeno sopstvenom egzistencijalnom i emotivnom vrednošću. To je njegova lična priča, životna priča, koja odiše kodovima sopstvenog senzibiliteta i iskrenosti“. (Suzana Novčić)

Izložba će biti otvorena do 28. januara 2020. godine.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments