Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. mart 2020.

U pitanju je program posvećen jednoj od najizvođenijih predstava Kraljevačkog pozorišta, a ovim događajem biće zatvorena izložba „Ispod podignute zavese – 70 godina umetničkog rada Kraljevačkog pozorišta

Kamen za pod glavu u muzeju“ je naziv programa kojim se u Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo, u petak, 6. marta u 18 sati, svečano zatvara izložba „Ispod podignute zavese – 70 godina umetničkog rada Kraljevačkog pozorišta“. U programu će učestvovati Miodrag Dinulović, direktor Kraljevačkog pozorišta, Dragan Jakovljević, reditelj predstave i glumci Milomir Nedeljković, Biljana Konstantinović i Mile Cvijović.

Kamen za pod glavu“ jedna je od najizvođenijih predstava Kraljevačkog pozorišta, koja je obeležila čitavu jednu epohu u njegovoj istoriji. Premijera ove predstave odigrana je u sezoni 1993/1994. Doživela je preko sto izvođenja, a o njenom značaju u nacionalnim okvirima dovoljno govori podatak da je 101. repriza izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu, a 102. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Nastala je po tekstu Milice Novković, koji predstavlja jedan od najboljih dramskih tekstova u dvadesetom veku napisanih na srpskom jeziku.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments