Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

14. maj 2020.

Tokom više od dva meseca neaktivnosti, na koju nisu navikli, članovi četiri folklorna društva iz Srbije i Republike Srpske, pokazali su da i online mogu da vole folklor i da u njemu uživaju

“Volim folklor, jer u njemu uživam”, “Volim da igram, jer se kroz igru upoznajem sa kulturom i tradicijom našeg područja”, “Igram, jer mi se dopadaju nošnja, druženje, muzika i koraci”, “Kroz folklor stičemo mnogo prijatelja, puno putujemo, samo su neka od “obrazloženja” koja u zajedničkom videu četiri kulturno umetnička društva daju njihovi članovi. Igrači Folklornog ansambla "Karanovac" iz Kraljeva, KUD "Pletenica" iz Bijeljine, KUD "Sloboda" iz Rumenke i Udruženje "Veliko kolo", napravili su kratak video o tome kako se folklore voli i igra i u vreme vanrednog stanja u kućnim uslovima.

“Ovaj video je trud četiri društva, koja su sa svojim članovima funkcionisala na svojstven način putem interneta!! Borimo se zajedno, jer moramo da čuvamo ovo što imamo”, njihova je zajednička poruka.  

- Ovako smo radili tkom vanrednog stanja, a naša četiri društva su se maksimalno potrudila da deca i u tim uslovima igraju i pevaju – kaže Marko Ljubojević, umetnički rukovodilac i direktor FA ansambla “Karanovac” iz Kraljeva.

On dodaje da jedva čekaju da od ponedeljka 18. maja – ponovo počnu da rade dečji ansambli, izvođački ansambl i rekreativci.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments