Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

28. jun 2020.

U žiriju su bili Lena Kovačević, Marko Kon, Andrija Jović i predstavnik Delegacije EU u Srbiji, organizacije koja stoji iza takmičenja, a poklon za talentovanog Kraljevčanina je vaučer od 1.000 evra za kupovinu muzičke opreme

Na takmičenje „Euro Mjuza“, koje je Delegacija Evropske unije u Srbiji organizovala u okviru projekta „EU za tebe“ prijavilo se 58 mladih umetnika.

Takmičenje se odvijalo u dve faze. Prva je bila na Instagramu, a zadatak takmičara bio je da snime i postave na ovu društvenu mrežu video kako pevaju ili sviraju neku od pesama sa Evrovizije ili iz bilo koje države članice EU uz hashtag #EUzatebe. Prvih 10 takmičara sa najviše lajkova na Instagramu ušli su u veliko finale.

Finalno veče, održano u Bitef Art kafeu, u jednom od najstarijih klubova u Beogradu sa live scenom, po mnogo čemu je ličilo na Pesmu Evrovizije.

Umetnici su uživo izvodili numere koje su odabrali, a takmičenje je uživo prenošeno na YouTube i na Fejsbuku. Polovinu glasova dala je publika putem Fejsbuk stranice EU u Srbiji, a drugu polovinu stručni žiri u kojem su bili: pevačica Lena Kovačević, pevač i producent Marko Kon, jutjuber i pevač Andrija Jović i predstavnik Delegacije EU u Srbiji Pol Anri Prese.

Talentovani Kraljevčanin Strahinja Milićević, koji je izveo pesmu Končite Virst „Rise like a phoenix“, sa 10 poena od stručnog žirija i devet od publike osvojio je prvo mesto i vaučer od 1.000 evra. 

Drugoplasirana Lenka Stojčević dobila je 500, a trećeplasirana Bojana Radovanović 250 evra).

- Za mene je ovo bilo neverovatno iskustvo. Za takmičenje sam saznao preko Instagrama i bez ikakvih očekivanja, okačio svoj snimak. Nevezano za ovo takmičenje, kačim svoje snimke ponekad. Uz neverovatnu podršku svojih prijatelja, dostigao sam veliki broj lajkova i ušao u finale – navodi Strahinja za kojeg je, kaže, i sama činjenica da je uspeo da dođe do finala bila fascinantna.

Uživao je tokom finalne večeri u nastupima i drugih učesnika i ocenjuje da su svi bili odlični!

- Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, od organizatora, preko žirija do učesnika. Ovo veče bi za mene bilo uspešno i lepo, sve i da nikakvu nagradu nisam osvojio – skromno kaže Strahinja, još jednom se zahvaljujući svima koji su ga podržavali.

Strahinja sa osmehom podseća da je ovo drugo takmičenje pod pokroviteljstvom Delegacije EU na kojem je osvojio nagradu, jer je i na konkursu „Evropski Dnevnik“ nedavno pobedio zajedno sa svojim drugarima osmislivši aplikaciju „Reciklirko“. Bili su inspirisani očuvanjem životne sredine u svetlu klimatskih promena. O ovoj nagradi možete više pročitati  OVDE

Kraljevo je na uspehe svestranog i talentovanog Strahinje veoma ponosno, a mi smo sigurno da na lepe priče o njemu tek treba da se navikavamo! Strahinja – čestitamo!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments