Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. avgust 2020.

Mladi čitaoci trebalo bi na konkurs da šalju najlepše stranice svog dnevnika, a najbolji po izboru publike i bibliotekara biće nagrađeni 

            Dečje odeljenje kraljevačke narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" organzuje za učenike osnovnih škola akciju "Moj čitalački dnevnik", koja će trajati do kraja avgusta. Mladi čitaoci trebalo bi da vode dnevnik pročitanih knjiga - na način koji njima odgovara: da crtaju ilistracije, lepe odgovarajuće sličice, pišu preporuke ili kritički osvrt na pročitane knjige.

Najlepše stranice svog dnevnika mogu poslati na instagram, ili fejsbuk stranicu Dečjeg odeljenja. Deset dnevnika sa najviše lajkova i jedan po izboru bibliotekara biće nagrađeni knjigom ili besplatnom godišnjom članarinom, kaže za portal Krug bibliotekarka na ovom odeljenju Jelena Andrić:

            - Vanredne okolnosti zbog epidemije izmenile su režim rada naše biblioteke, pa i Dečjeg odeljenja: zabranjen je ulazak u fond, nema naših redovnih programa, nema letnjih radionica... Zato smo mi bibliotekari vrlo aktivni na profilima našeg Dečjeg odeljenja na instagrama u fejsbuku i na taj način održavamo kontakt sa našim mladim čitaocima, koji to vrlo lepo prihvataju - kaže Jelena Andrić.

            Potvrda toga je i aprilska akcija kada je stigao veliki broj fotografija i video snimaka sa omiljenom knjigom.

            - Na pojedinim slikama ili video zapisima upoznali smo čitave porodice, a među njima i naše buduće članove, sada tek bebe - priča Jelena.

            Prema njenim rečima, mladi su aktivniji na instagramu, a na fejsbuk stranici i roditelji i nastavnici.

Deca vole knjige i biblioteku. O tome svedoči i podatak da je i pored vanrednih okolnosti od početka godine upisano više od 1.500 novih članova, što je na nivou prethodnih godina. A te vanredne okolnosti rada znače da čitaoci mogu doći na Dečje odeljenje na trećem spratu biblioteke, ali ne mogu da se kreću kroz fond, odnosno između polica i da sami biraju knjige. Knjige koje vraćaju u biblioteku odvajaju se u posebnu kutiju u kojoj stoje naredna tri dana, zatim se dezinfikuju alkoholom i tek onda vraćaju na police.

Osim akcije "Moj čitalački dnevnik" do kraja avgusta odlični učenici i osnovnih i srednjih škola koji na uvid donesu đačku knjižicu, biće besplatno uisani u biblioteku.

R.V.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments