Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. septembar 2020.

Prvu nagradu, samostalnu izložbu koju će u Galeriji Kulturnog centru „Ribnica“ Kraljevo imati sledeće godine, osvojila je Jovana Bulatović, a dva rada su pohvaljena

Na konkursu za Godišnju izložbu mladih likovnih stvaralaca sa teritorije Raškog okruga prvu nagradu osvojila je Jovana Bulatović za audio – vizuelni rad „Frida“ i sledeće godine imaće samostalnu izložbu u Kulturnom centru „Ribnica“ Kraljevo.

Pohvaljeni su radovi Lazara Balšića i Slavka Vuletića.

Žiri su činili istoričar umetnosti Slobodan Jelić, slikar Marko Vučković i grafički dizajner Bojan Vuksanović.

Video zapis Jovane Bulatović je kompleksan iz više nivoa i daje višeznačnost razmišljanja o rađanju života, egocentrizmu, načinu razmišljanja o umetnosti gde je osoba sama sebi inspirator, pa se tako i upoređuje sa drugim velikim umetnicima. Rad Lazara Balšića, kutija iz koje se čuje plač bebe, ima humanost i toplinu ljudskog rađanja. Vuletićeva skulptura je u maniru vila i vilenjaka i prikazuje slovensko božanstvo Moranu. Njegov način anatomije nas je jako privukao. Ima određene deformacije, ali one odgovaraju određenoj temi“, zaključio  je Jelić.

Izložba će biti otvorena na platou ispred Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 16. septembra, u  18 časova.

Iz Kulturnog centra „Ribnica“ uputili su molbu posetiocima da se pridržavaju mera propisanih za suzbijanje širenja koronavirusa koji izaziva Covid 19.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments