Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. jul 2016.

Reprezentacija „Karanovčana“ predstavila svoje najveće uspehe, način funkcionisanja i odnos prema folkloru, koji je za oko 400 članova više od hobija

O kulturi uopšte i funkcionisanju društva koje ima oko 400 članova, na prijemu kod gradonačelnika Kraljeva danas su razgovarali predsednik Folklornog ansambla „Karanovac“ Marko Ljubojević i predstavnici najboljeg ansambla ovog društva.

Ljubojević je, zahvaljujući se na prijemu rekao da je zadovoljan što je, kako je rekao, Terzić kroz razgovor izrazio puno razumevanja, zbog čega očekuje i dalju odličnu saradnju,

- Postojimo već skoro šest godina, jer smo osnovani u septembru 2010.godine, radimo u prostorijama Kulturnog centra „Ribnica“, a oko 400 članova našeg društva raspoređeni su od grupa najmlađih (deca predškolskog uzrasta), preko pripremnih i dečjih, do izvođačkih ansambala i dve grupe rekreativne sekcije odraslih – predstavio je „Karanovac“ Ljubojević.

Prema njegovim rečima, iza „Karanovca“ za ovih šest godina ostao je bezbroj koncerata i turneja, a deca su, kaže, obišla pola Evrope, uključujući Nemačku, Španijju, Italiju i veliki deo Srbije.

- Za pet godina smo mnogo pokazali i prikazali gradskoj publici, jer sa velikim brojem ustanova odlično sarađujemo, pa se trudimo da umetnički kvalitet podignemo na što viši nivo, zbog čega smatramo da ono čime se bave folklorni ansambli treba da zaslužuje dosta pažnje, jer mi čuvamo tradiciju privlačeći ljude da im se svidi to što mi radimo – rekao je Ljubojević.

Gradonačelnik Terzić podsetio je da grad Kraljevo godišnje izdvaja 12 miliona dinara za sufinansiranje projekata  udruženja građana, od čega se 45 odsto sredstava izdvaja za kulturu.

- Taj novac se deli dva puta godišnje, na dva konkursna roka, a mislim da je u odnosu na budžetske mogućnosti grada, to realan novac koji možemo da izdvojimo, više od toga – teško – ocenio je Terzić, dodajući da postoje kriterijumi definisani pravilnikom koji reguliše raspodelu sredstava.

On je dodao da je bio radostan što je veliki broj dece „Karanovca“ danas bio u zgradi Gradske uprave, ističući da očigledno postoji svojevrsno takmičenje kulturno-umetničkih društava u smislu toga ko će dovesti veći broj dece i koja će deca biti lepše odevena.

 

- Mislim da je ovo dobra praksa koju ćemo nastaviti i u budućnosti – obećao je gradonačelnik Terzić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments