Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. avgust 2016.

Manifestacija koja slavi film trajaće do 3. septembra, a u konkurenciji su autori 71 filma iz 28 zemalja sveta

Ove godine Kraljevski filmski festival, četvrti je po redu, a želja osnivača ista je kao na početku, jer je proizašla iz svojevrsne avanture grupe mladih stvaralaca iz Kraljeva predvođenih filmskim i TV montažerom Vladimirom Radovanovićem i njihove želje da obogate kulturni život Kraljeva i regiona, ali i da se promoviše i popularizuje umetnost kratkometražnog filma. Radovanović je večeras u multimedijalnom centru “Kvart” u Kraljevu poželeo dobrodošlicu svim ljubiteljima kratkometražnog igranog, dokumentarnog i animiranog filma za koje će sve projekcije i naredna tri dana biti besplatne.

- Projekcije takmičarskih filmova od sutra do subote biće u multimedijalnom centru “Kvart” od 16 i od 18 časova, a revijalni program odvijaće se do subote ukulturnom centru “Evergreen” u Ulici Cara Lazara – najavio je Radovanović.

Festival je otvoren projekcijom filma „Radiovizija“ Jelene Milunović, Igora Simića, Miloša Tomića i Gregora Zupanca, a  prve takmičarske večeri prikazana su još tiri takmičarska firma (ruski film „Gorbatov“, francuski „Ovde niko ne umire“ i hrvatski „Piknik“)..

- U pitanju je selekcija u kojoj se nalaze i igrani, i dokumentarni, i animirani film, da zagolicamo maštu posetilaca i da ih pripremimo za ostale dobre filmove koje će do subote moći da pogledaju – rekao je Radovanović.

Kompletan pregled projekcija za naredne dane možete pogledati na zvaničnoj web stranici IV Kraljevskog filmskog festivala na http://www.kff.rs/program.html

 

Festivalu će prisustvovati određen broj autora iz zemlje i inostranstva, a neki od njih će se posle projekcija predstaviti publici. Flmove će ocenjivati stručan žiri, a dodela nagrada, svečano zatvaranje festivala i projekcije nagrađenih filmova predviđeni su za subotu, 3. septembar od 18.00 časova u multimedijalnom centru “Kvart”. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments