Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Kraljevo, 25. februar 2016.

Tokom vikenda Treći susreti veterana u organizaciji KUD “Kraljevačka riznica”

 

Lepota kulturnog nasleđa, tradicionalne pesme i igre naših predaka, ali i duh starih vremena, obeležiće treće po redu susrete veterana, koje u Kraljevu, predstojećeg vikenda, , na sceni Poslovnog centra „Melos“ organizuje Kulturno-umetničko društvo (KUD) „Kraljevačka riznica“.

Oko 670 veterana folklornih ansambala iz više od 20 srpskih gradova i opština i dva  gostujuća, iz susedne nam Crne Gore, (iz Budve i Bara) i, naravno, iz Kraljeva  predstaviće svoje načine očuvanja folklornog blaga.

„Po broju učesnika to je, do sada, najveći folklorni događaj u našem gradu, a lepota njihovog nastupa nalazi se i u činjenici da oni mahom imaju između 35 i 60 godina“, rekao je za portal KRUG Igor Gudić, umetnički rukovodilac i direktor KUD „Kraljevačka riznica“.

Organizatori najavljuju program koji će biti praznik za uši i oči.

„Većina veterana ima iza sebe višegodišnji staž bavljenja folklorom, pa očekujemo da će ljudi koji već dve ili tri decenije igraju folklor i  žive za scenu, pokazati zašto se folklor ne samo voli, već se i živi za folklor“, kaže Gudić.

Raskoš narodnih kostima i nošnje, različite koreografije koje su postavili najbolji srpski majstori folklorne scene i kvalitetne pesme i igre objedinjeni su pod sloganom „Kad zaigra i staro, i mlado“, kako glasi i zvaničan naziv zajedničkog koncerta veterana koji dolaze sa Zlatibora, iz Užica, Zlakuse, Beograda, Bačke Plalanke, Niša, Čačka, Dobanovaca, Lazarevca, Resnika, Sičeva, Sevojna, Kumodraža, Raške, Šapca, Vrnjačke Banje, Podunavaca i Gračaca. Ovom velikom skupu prisustvovaće i delegacije KUD-ova iz Ljiiga, Lajkovca I Trstenika.

 

Progami oba dana počinju u 18 časova, a karte zainteresovani mogu da kupe u prostorijama “Riznice” ili na biletarnici  PC “Melos”, na dane koncerta.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments