Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. septembar 2016.

Najavljujući premijeru „Ručni rad“ njeni akteri (udovica, glupača i svetica) poručuju da je u pitanju čaroban komad reditelja Raleta Milenkovića koji beskrajno voli svoje glumce

Nije više pitanje kako mi živimo, već zašto živimo ako je svet skrojen tako da ljubav nikako da stigne, reči su kojima reditelj Radoslav Rale Milenković objašnjava magiju predstave „Ručni rad“ Žan Klod Danoa, čija je premijera u Kraljevačkom pozorištu zakazana za subotu, 10. septembar.

On kaže da je zadovoljan što je ekipa, prema njegovom sopstvenom osećaju, uspela da ispriča priču, grubu, istinitu i duhovitu, koja će publiku zabaviti na temu kako mi ideologijom zamenjujemo nasušne potrebe, i uskaćenost i nedostatak ljubavi zamenjujemo pričom o feminizmu.

- Važno je da se publika smeje i prepozna svoj najobićniji život, teme koje je zaokupljaju, suoči se sa njima i da se nasmeje – poručio je Milenković.

Premijerom će biti otvorena 67. pozorišna sezona kraljevačkog pozorišta koje postoji od 1949. godine, od 2001. godine radi kao profesionalno.

Direktor pozorišta Miodrag Dinulović naveo je da je u pitanju 231. premijera koja je zakuvana u kreatovnom timu koji vodi proslavljeni glumac i reditelj Rale Milenković, koji je u Kraljevačkom pozorištu pre dve godine već postavio predstavu „Kokoška“.

Predstava se, kako se na konferenciji za novinare moglo čuti, bavi odnosom malog i velikog sveta koji je „tamo negde i potpuno drugačiji“.

- Na jednoj klupi u parku stalno boravi jedna udovica koja na njoj sreće jednu glupaču, a zatim i jednu sveticu. „Ručni rad“ je priča o tri tipa žena  na čijem kraju je jedno pitanje. Šta je sa ljubavlju, gde je ona?“, odnosno koliko je naša elementarna, ljudska potreba da budemo voljeni i da volimo, ugrožena u svetu kakav jeste – kaže reditelj Milenković, navodeći da je dramaturškii toik trilerski, jer je u pitanju ubistvo iz očaja i u samoodbrani, ali više tajni nije želeo da otkriva da ne bi otkrio trilersku poentu.

Predstava traje sat i po grube, žestoke i urnebesne komedije iz koje, kako je rečeno, izbija izobličenost sveta, a zapravo je reč o „lakrdiji punoj kerefeka“.

U tri glavne uloge pojavljuju se Biljana Kostantinovć, Gorica Dinulović i Kristina Jevtović. Gorica Dinulović, koja je bila student Raleta Milenkovića i sa njim pre 20 godina, a kasnije i pre dve radila predstavu „Kokoška“, navela je da radeći sa svojim profesorom uvek ima posebnu odgovornost.

- Priča koju smo radili je čarobna, a put koji smo prošli beskrajno zanimljiv, jer je on reditelj koji strašno voli glmce i puno im pomaže – navela je Dinulović.

Biljana Kostantinović je, deleći isto mišljenje, izrazila i zadovoljstvo što je prvi put u životu igrala u čisto ženskom glumačkom ansamblu, a Kristina Jevtović, koja igra ulogu „svetice“ poručuje: „Jadni koji se u njoj prepooznaju, oni koji se ne prepoznaju - uživaće“. Kristina je rekla da je mnogo naučila radeći sa ovom ekipom, zahvaljujući se na poverenju koje joj je ukazano da glumi u „čarobnoj, jezivoj, ali jako komičnoj predstavi“.

 

Stefan Savković zadužen je za kostimografijui žanrosvko oblikovanje predstave, a akteri zadovoljno poručuju da su se trudili da publika ne oseti skromne uslove u kojima su radili, već da oseti šta su sve sami sebi poverovali da kao kreativni tim mogu da ostvare.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments