Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. oktobar 2016.

U Galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu nastupiće sopran Marina Trajković Bidžovski i, na klaviru, Dušan Toroman

Ljubitelji klasične muzike biće u prilici da sutra (utorak 25. oktobar) u 19 časova u galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu uživaju u kompozicijam Mocarta, Griga, Čajkovskog i Rahmanjinova, u izvođenju soprana Marine Trajković Bidžovski i, na klaviru, Dušan Toromana.

Marina Trajković-Bidžovski je diplomirala i magistrirala solo pevanje na FMU u Beogradu u klasi prof. Radmile Bakočević. Solističke koncerte priredila je na svim značajnim koncertnim scenama u Beogradu i mnogim drugim gradovima Srbije. Nastupala je kao solista sa simfonijskim orkestrima RTS i Vojske Jugoslavije, kao i sa kamernim orkestrima Pro Klasika i Šlezinger. Pedagoškim radom se bavi od 1993. godine, najpre u muzičkim školama “Kornelije Stanković” i “Kosta Manojlović” u Beogradu, a trenutno je vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Dušan Toroman je rođen u Čačku, gde je počeo da uči klavir sa deset godina u klasi Nade Milošević. Srednju muzičku školu završio je u Zemunu, u klasi Zlate Maleš. U toku

 

školovanja osvojio je veliki broj prvih nagrada na omladinskim takmičenjima, među kojima seističu: “Città di Gorizia”, “Petar Konjović”, Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije, kaoi EPTA takmičenje, posvećeno delu Ludviga van Betovena. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi A. Šandorova sa nagradom za najbolji diplomski ispit, nakon čega je specijalizovao interpretaciju muzike XVIII i XIX veka na originalnim instrumentima pri akademiji “Incontri col Maestro” u Imoli.Pohađa studije čembala na Konzervatorijumu “Đoakino Rosini” u Pezaru u klasi Marije Luize Baldasari.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments