Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. novembar 2016.

Najmlađi članovi ovog kraljevačkog KUD-a učestvuju na Međunarodnom festivalu folklora, koji je okupio folklorne ansamble iz 37 gradova iz dvadesetak država

Članovi dečjeg ansambla Kulturno-umetničkog društva (KUD) „Kraljevačka riznica“ sredinom sedmice otputovali su na vece turneju u glavni grad Česke republike,grad Prag.

Mladi Kraljevcani učestvovaće večeras na 21. Medjunarodnom festivalu folklora, na kojem će nastupiti folklorni ansambli iz 37 gradova iz više od dvadesetak država sveta.

Ovo nije prvi odlazak članova „Kraljevačke riznice“ u Prag, ali jeste prvo učešće u Pragu na ovako velikom festivalu. Program će, prema onome što je predviđeno, trajati više od sedam sati, iako svaki ansambl izvodi samo po jednu koreografiju.

- Samo učešće na ovako velikom folklornom događaju ostavlja divan osećaj, a naši mali igrači presrećni su što im je pružena takva prilika – kaže Igpr Gudić, umetnički rukovodilac i direktor KUD „Kraljevačka riznica“.

Na sceni koja podseća na scenu Sava centra smenjivaće se ansambli iz: Bugarske, Rumunije, Turske, Makedonije, Litvanije, Rusije, Belorusije, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Albaije, Bosnei Hercegovine, Indije, Kine, japana i Srbije.

- Prva dva dana posete Prag folklorci „Riznice“ posvetili smo upoznavanju sa ovim divnim gradom, jedinstvenim u Evropi, jer su naši najmlađi članovi želeli da se i sami uvere zašto ga vrlo često, oni koji ga dobro poznaju,  nazivaju „zlatni Prag“. Obišli smo sve najbitnije znamenitosti, koje svaki turista koji u Prag dodje ne sme da propusti da vidi – kaže Gudić.

Deca su, dodaje, uživala u lepotama brojnih katedrala, šetnji i slikanju na čuvenom Karlovom mostu, kao i u ukusima slatkih specijaliteta, koji su tradicija ovog grada.

- Malo vremena posvetili smo i šopingu po okolnim radnjama i svakako čuvenoj praskoj pijaci, gde smo pazarili razne suvenire, koji ce mlade Kraljevcane dugo podsećati na ovo nezaboravno putovanje – ističe prvi čovek ovog društva.

Subota je glavni festivalski dan, tokom kojeg će folklorni ansambli najpre razmeniti iskustva, a zatim i "odmeriti" snage.

- U svakom slučaju, naši najmlađi folklorci će na najlepši mogući način prezentovati „Kraljevačku riznicu“, naš grad (čija je lokalna samouprava delom učestvovala u realizaciji ovog projekta) i celu Srbiju – obećava Gudić.

 

O utiscima sa ovog velikog festivala, novim prijateljstvima sklopljenim sa predstavnicima ostalih zemalja učesnika i pozivima za buduća gostovanja, imaćete prilike da čitate na portalu Krug.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments