Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. decembar 2016.

Predstavnici Inicijative za prava radnika tvrde da im je sastanak sa ministrom privrede zakazao načelnik Raškog okruga, a gradonačelnik Terzić da je to uradio lično on i da su bivši radnici izmanipulisani

- Apsolutno je netačno da sam odbio da se sastanem sa radnicima „Fabrike vagona“rekao je danas gradonačelnik Kraljeva Predtag Terzić, dodajući da ih je do sada primio nekoliko puta.

Oko 300 bivših radnika preduzeća, koja u Kraljevu nose epitet tranzicionih gubitnika, pre sedam dana tražili su od Terzića da im u roku od tri dana zakaže sastanak sa premijerom Vučićem ili sa ministrom privrede.

- Naravno, tražili su to baš tokom mog trodnevnog boravka u Briselu, iako su dobro znali da nisam u zemlji. ne bih ulazio u političke kalkulacije ko ih je na to nagovorio, ali želim da poručim da nikada u životu nisam pristajao na ultimatume, naređenja ili ucene – rekao je gradonačelnik.

On je precizirao da je u kontaktu sa šefom kabineta premijera Vučića Ivicom Kojićem dogovorio da predstavnike Inicijative za prava radnika primi ministar privrede Goran Knežević i dao im službeni automobil da otputuju za Beograd. Terzić je podsetio i da lokalna samouprava nije nadležna za rešavanje ovih problema što, kako je rekao, i sami radnici vrlo dobro znaju, ali da je dao sve od sebe da do tog sastanka dođe.

- Da li ova priča ima veze sa politikom, procenite sami, ali mislim da nije ni korektno, ni pošteno, manipulisati ljudima čiji su novčanici i stomaci prazni – poručio jeTerzić

Na novinarsko pitanje zašto onda predstavnici okupljenih radnika tvrde da im je sastanak u Beogradu dogovorio načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, gradonačelnik Kraljeva je kategorično ponovio da je sastanak zakazao lično on, a ne Simović.

- To ne znači da načelnik RUO nije razgovarao sa radnicima do sada sa ciljem rešavanja njihovih problema, ali današnji sastanak sam zakazao ja – istakao je Terzić.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments