Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. mart 2016.

Tomislav Babić (77) iz Kraljeva tvrdi mu je Aco Petrović (58), partijski kolega iz PUPS-a oštetio naočare, pocepao deo odeće i slomio protezu za zube, Petrović negira da je bilo fizičkog napada

 

Pred predstojeće izbore pojačane su polemike i razmirice u gradskim odborima nekoliko partija u Kraljevu. To se čak i očekivalo, ali ko bi rekao da će najžešće svađe biti u PUPS-u. No, desilo se, i to baš žestoko. Iz takve diskusije, prema tvrdnjama jedne strane, ili tuče, kako kaže druga, sedamdesetsedmogodišnji Tomislav Babić, predsednik ovdašnjeg gradskog odbora PUPS-a, izašao je s mnogobrojnim povredama, oštećenjem dvoje naočara, štetom na sakou i pantalonama zbog fleka, rašivanja i cepanja. Branio je Babić, prema svom objašnjenju, zakonitost, poštenje i  predsedničku fotelju, ali je silom iz nje izbačen. Optuženi Aco Petrović, potpredsednik Izvršnog odbora stranke, to negira, tvrdeći da Tomislav nije dobro obavljao partijske obaveze i zadatke i da je poklekao pred argumentima.

Šta je uistinu bilo, najpre će utvrđivati policija kojoj je ova „diskusija” prijavljena, a posle možda nadležno tužilaštvo i sud. Dotle Tomislav Babić, kod kuće u prigradskom naselju Čibukovac, prima novinare. Mi ga zatičemo sa zavojem oko zglobova ruku, pokazuje nam prilično nateklu nogu i žali se na jak bol u grudima.

- Sve te povrede i materijalnu štetu na odelu, naočarama i protezi zadobio sam u napadu Aca Petrovića, potpredsednika IO PUPS-a. On me je pre dva večeri pozvao da dođem u kancelariju na razgovor i ja sam došao u tu prostoriju, u Ulici Nikolaja Žičkog. Ušli smo ja, on, Milorad Stošić, predsednik Izvršnog odbora stranke, i još jedan mlađi čovek, do glave ošišan, koji je brzo izašao. Razgovarali smo i Petrović mi je predočio da ima primedaba vrha partije na moju aktivnost i na moje navodno opredeljenje, da ovde ostanemo u koaliciji sa SPS-om, kao i na pritužbe koje upućujem na račun Timotija Nikolića, predsednika ovdašnjeg penzionerskog udruženja i potpredsednika PUPS-a u Beogradu. Zato su mene i Zorana Pribojca, potpredsednika ovdašnjeg odbora, kaže, razrešili. Zato je tražio da napustim prostorije – objašnjava Babić.

On nam prepričava i to kako je ukazao da je rešenje o pomenutim razrešenjima nezakonito, jer tu odluku donosi gradski odbor i skupština u Kraljevu, a da prostorije nisu stranačke.

– Onda je Petrović – nastavlja Babić – izašao iz kancelarije, navodno da telefonira. Nije ga bilo oko pola sata, a ja nisam mogao videti, pa ni znati da on u tom periodu menja bravu na vratima zgrade. Kad je došao, uhvatio me oko grudi i vukao na vrata kancelarije. Ja sam se branio, hvatao za stolove, stolice, vrata... Ali šta sam mogao, on je i mlađi i jači. Sve to je predsednik Izvršnog odbora Milorad Stošić posmatrao i, kad su me izbacili, ja sam otišao u hitnu službu doma zdravlja. Tamo me lekar pregledao, previjen sam zbog natečenih zglobova obe ruke i o tome je službeno obaveštena policija.

Babić je objašnjavao da nema ni govora o njegovoj neaktivnosti, da je i ranije bio protiv koalicije sa SPS-om, a da je podneo više prijava protiv Timotija Nikolića, predsednika Udruženja penzionera u Kraljevu, i da je to, izgleda, najveći razlog smena.

– Protiv Nikolića i njegovih saradnika podneo sam više krivičnih prijava nadležnim organima zbog sumnje da nezakonito raspolaže novcem penzionera, da uz samovlašće donosi odluke, da falsifikuje dokumentaciju... Nije on samo predsednik udruženja već i potpredsednik partije, gore u Beogradu. Poslednju prijavu sam podneo zato što je, uglavnom za jelo i piće sa svojim prijateljima, potrošio 611.800 dinara od partijske članarine – kaže Babić i pokazuje nam dokumentaciju.

– To u vezi s udruženjem neka se raspravlja u Savezu penzionera, a ne u PUPS-u. Mi smo ozbiljna partija, a Babića i njegovog potpredsednika Pribojca smo razrešili na sednici Izvršnog odbora, shodno statutarnim odredbama. Mogli smo i da ih izbacimo iz stranke nego je ovako za njih bezbolnije, mada će u svakom slučaju biti isključeni. On je bio neaktivan oko pripreme izbora, odbijao je saradnju sa centralom partije, manipulisao sa članovima organa stranke u Kraljevu... Što se tiče navodnog ekscesa u kancelariji, tačno je da on najpre nije hteo od mene da primi to rešenje niti da izađe iz kancelarije i preda dokumentaciju i pečat. Ali, posle pretnje da ću pozvati policiju, on je na to pristao, a mi smo, pre odlaska iz te zgrade, promenili brave, jer ne znamo ko sve poseduje ključeve. To je bilo sve, nisam ga, dakle, ni pipnuo. Dobro, možda sam ga očešao, onako ramenom u prolazu... Kažite mi kako sam mogao da mu polomim protezu za zube. Kako i čime, kad vam je on sam rekao da sa ga držao obema rukama i vukao prema vratima – uverava nas Petrović, negirajući fizički napad na dojučerašnjeg stranačkog kolegu.Iz partijske diskusije izašao bez zubne proteze

izvor: Politikaonline (http://www.politika.rs/scc/clanak/350467/Iz-partijske-diskusije-izasao-bez-zubne-proteze)

 

tekst i foto: Miroljub Dugalić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments